OPTA plaatst KPN onder verscherpt toezicht

De OPTA heeft KPN onder verscherpt toezicht geplaatst omdat de provider zich niet zou houden aan de concurrentieregels. Zowel KPN als de OPTA kunnen en willen niet zeggen waarom de OPTA het verscherpt toezicht heeft ingesteld.

De melding van de OPTA kwam voor KPN uit de lucht vallen. Volgens de provider is het niet bekend waarom de OPTA KPN onder verscherpt toezicht heeft geplaatst. Ook de OPTA laat veel ruimte voor speculaties naar aanleiding van haar statement. De OPTA laat weten dat het “het risico dat KPN wet- en regelgeving overtreedt hoog inschat, met alle schadelijke gevolgen voor consument en/of concurrentie van dien.” De OPTA wil niet verder uitweiden over de exacte aanleiding voor het verscherpt toezicht op de marktleider.

Onduidelijk is of de OPTA tot deze stap is overgegaan omdat ook de NMa een onderzoek is gestart naar de providers. KPN laat wel weten dat het bewust is van enkele zaken waarop op deze aanpak van de OPTA betrekking zou kunnen hebben. Maar de provider laat niet weten over welke zaken het gaat en zegt daarnaast dat deze zaken al in behandeling zijn bij de rechter.

KPN heeft geen goed trackrecord bij de overheidsinstanties. De provider is door verschillende instanties meerdere malen beboet voor zijn activiteiten. Zo heeft de OPTA nog in 2005 een boete van 17 miljoen euro uitgegeven voor het verstrekken van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters