OPTA plaatst KPN onder verscherpt toezicht

De OPTA heeft KPN onder verscherpt toezicht geplaatst omdat de provider zich niet zou houden aan de concurrentieregels. Zowel KPN als de OPTA kunnen en willen niet zeggen waarom de OPTA het verscherpt toezicht heeft ingesteld.

De melding van de OPTA kwam voor KPN uit de lucht vallen. Volgens de provider is het niet bekend waarom de OPTA KPN onder verscherpt toezicht heeft geplaatst. Ook de OPTA laat veel ruimte voor speculaties naar aanleiding van haar statement. De OPTA laat weten dat het “het risico dat KPN wet- en regelgeving overtreedt hoog inschat, met alle schadelijke gevolgen voor consument en/of concurrentie van dien.” De OPTA wil niet verder uitweiden over de exacte aanleiding voor het verscherpt toezicht op de marktleider.

Onduidelijk is of de OPTA tot deze stap is overgegaan omdat ook de NMa een onderzoek is gestart naar de providers. KPN laat wel weten dat het bewust is van enkele zaken waarop op deze aanpak van de OPTA betrekking zou kunnen hebben. Maar de provider laat niet weten over welke zaken het gaat en zegt daarnaast dat deze zaken al in behandeling zijn bij de rechter.

KPN heeft geen goed trackrecord bij de overheidsinstanties. De provider is door verschillende instanties meerdere malen beboet voor zijn activiteiten. Zo heeft de OPTA nog in 2005 een boete van 17 miljoen euro uitgegeven voor het verstrekken van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters