OPTA wil Lycamobile-klanten hun nummer laten behouden

Van de OPTA moet T-Mobile er voor zorgen dat Lycamobile-klanten hun nummer kunnen behouden. Door een juridisch geschil met Lycamobile wil de telecomprovider niet overgaan tot nummerportatie.

Lycamobile logo wereldbol

Door middel van een dwangsom die kan oplopen tot 500.000 Euro wil de OPTA er voor zorgen dat T-Mobile zich houdt aan de wettelijk verplichte nummerportering. De telecomwaakhond kan 15.000 Euro boete per dag opleggen. Eerder meldden we al dat T-Mobile de Lycamobile-klanten wilde afsluiten vanwege een betalingsachterstand. Het juridische gevecht van de twee telecomproviders ontstond nadat Lycamobile besloot om van het T-mobile-netwerk over te stappen naar Vodafone. Het oordeel van de OPTA in de zaak werd al op 13 november uitgesproken, maar is nu pas bekendgemaakt. T-Mobile meldt dat Lycamobile vage juridische constructies gebruikt om te voorkomen dat de schulden geïnd kunnen worden. De OPTA lijkt dit met de pas gepubliceerde uitspraak tegen te spreken.

Door de uitspraak van de OPTA lijkt het erop dat Lycamobile het juridische geschil gewonnen heeft. Doordat T-Mobile niet langer de nummerportering kan blokkeren zijn de klanten van Lycamobile vrij om over te stappen naar het netwerk van Vodafone. T-Mobile heeft aangegeven de uitspraak van de OPTA te zullen respecteren. Lycamobile heeft nog niet gereageerd op de zaak.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters