OPTA wil Lycamobile-klanten hun nummer laten behouden

Van de OPTA moet T-Mobile er voor zorgen dat Lycamobile-klanten hun nummer kunnen behouden. Door een juridisch geschil met Lycamobile wil de telecomprovider niet overgaan tot nummerportatie.

Lycamobile logo wereldbol

Door middel van een dwangsom die kan oplopen tot 500.000 Euro wil de OPTA er voor zorgen dat T-Mobile zich houdt aan de wettelijk verplichte nummerportering. De telecomwaakhond kan 15.000 Euro boete per dag opleggen. Eerder meldden we al dat T-Mobile de Lycamobile-klanten wilde afsluiten vanwege een betalingsachterstand. Het juridische gevecht van de twee telecomproviders ontstond nadat Lycamobile besloot om van het T-mobile-netwerk over te stappen naar Vodafone. Het oordeel van de OPTA in de zaak werd al op 13 november uitgesproken, maar is nu pas bekendgemaakt. T-Mobile meldt dat Lycamobile vage juridische constructies gebruikt om te voorkomen dat de schulden geïnd kunnen worden. De OPTA lijkt dit met de pas gepubliceerde uitspraak tegen te spreken.

Door de uitspraak van de OPTA lijkt het erop dat Lycamobile het juridische geschil gewonnen heeft. Doordat T-Mobile niet langer de nummerportering kan blokkeren zijn de klanten van Lycamobile vrij om over te stappen naar het netwerk van Vodafone. T-Mobile heeft aangegeven de uitspraak van de OPTA te zullen respecteren. Lycamobile heeft nog niet gereageerd op de zaak.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters