Opvolger Huawei Ascend P6 slechts kleine upgrade

De geruchten over een nieuwe superphone van Huawei, blijken niet op de superdunne midrange Ascend P6 te slaan. De Ascend P6S is in China reeds stilletjes gelanceerd en de hardware bevat slechts een kleine upgrade ten opzichte van de P6.

Opvolger Huawei Ascend P6 slechts kleine upgrade gsmarena 002

De nieuwe Huawei Ascend P6S is dun, maar niet meer zo superdun als zijn voorganger. Hij is 0,3 millimeter dikker dan de P6, die slechts 6,2 mm dun was. De P6S is dus 6,5 millimeter. Dat ligt niet aan een dikkere batterij, die is nog steeds dezelfde: een 2000 mAh-exemplaar.

De chipsets hebben een kleine specbump gekregen. Er zit een quadcore 1.6Ghz processor in, dat was 1,5 Ghz in de ‘oude’ P6. Ook de opvolger van de P6 krijgt geen LTE-ondersteuning. Het is een dualsimtelefoon.

De overige specificaties zijn ongewijzigd. De nieuwe telefoon heeft hetzelfde 4,7-inch-scherm met 720p-resolutie, 2GB ram, 16GB opslaggeheugen en een 8-megapixelcamera achter plus een 5-megapixelcamera voor. Het scherm kan worden bediend met handschoenen aan.

De P6S draait op Android 4.2 Jelly Bean, en wordt momenteel in China verkocht via de webshop van Huawei zelf plus een van de telecombedrijven in dat land. De telefoon wordt daar verkocht voor 2700 yuan. Omrekenen naar euro’s is altijd riskant, omdat bedrijven in verschillende landen meestal niet dezelfde prijs hanteren, maar als je dat bedrag omrekent zit je op pakweg 330 euro. Daarmee zou het toestel ongeveer even duur worden als de phablet Huawei Ascend Mate 2 die enkele dagen geleden in de verkoop is gegaan.

Bron: GSM Arena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters