Opvolger Huawei Ascend P6 slechts kleine upgrade

De geruchten over een nieuwe superphone van Huawei, blijken niet op de superdunne midrange Ascend P6 te slaan. De Ascend P6S is in China reeds stilletjes gelanceerd en de hardware bevat slechts een kleine upgrade ten opzichte van de P6.

Opvolger Huawei Ascend P6 slechts kleine upgrade gsmarena 002

De nieuwe Huawei Ascend P6S is dun, maar niet meer zo superdun als zijn voorganger. Hij is 0,3 millimeter dikker dan de P6, die slechts 6,2 mm dun was. De P6S is dus 6,5 millimeter. Dat ligt niet aan een dikkere batterij, die is nog steeds dezelfde: een 2000 mAh-exemplaar.

De chipsets hebben een kleine specbump gekregen. Er zit een quadcore 1.6Ghz processor in, dat was 1,5 Ghz in de ‘oude’ P6. Ook de opvolger van de P6 krijgt geen LTE-ondersteuning. Het is een dualsimtelefoon.

De overige specificaties zijn ongewijzigd. De nieuwe telefoon heeft hetzelfde 4,7-inch-scherm met 720p-resolutie, 2GB ram, 16GB opslaggeheugen en een 8-megapixelcamera achter plus een 5-megapixelcamera voor. Het scherm kan worden bediend met handschoenen aan.

De P6S draait op Android 4.2 Jelly Bean, en wordt momenteel in China verkocht via de webshop van Huawei zelf plus een van de telecombedrijven in dat land. De telefoon wordt daar verkocht voor 2700 yuan. Omrekenen naar euro’s is altijd riskant, omdat bedrijven in verschillende landen meestal niet dezelfde prijs hanteren, maar als je dat bedrag omrekent zit je op pakweg 330 euro. Daarmee zou het toestel ongeveer even duur worden als de phablet Huawei Ascend Mate 2 die enkele dagen geleden in de verkoop is gegaan.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters