Opvolger Huawei Ascend P6 slechts kleine upgrade

De geruchten over een nieuwe superphone van Huawei, blijken niet op de superdunne midrange Ascend P6 te slaan. De Ascend P6S is in China reeds stilletjes gelanceerd en de hardware bevat slechts een kleine upgrade ten opzichte van de P6.

Opvolger Huawei Ascend P6 slechts kleine upgrade gsmarena 002

De nieuwe Huawei Ascend P6S is dun, maar niet meer zo superdun als zijn voorganger. Hij is 0,3 millimeter dikker dan de P6, die slechts 6,2 mm dun was. De P6S is dus 6,5 millimeter. Dat ligt niet aan een dikkere batterij, die is nog steeds dezelfde: een 2000 mAh-exemplaar.

De chipsets hebben een kleine specbump gekregen. Er zit een quadcore 1.6Ghz processor in, dat was 1,5 Ghz in de ‘oude’ P6. Ook de opvolger van de P6 krijgt geen LTE-ondersteuning. Het is een dualsimtelefoon.

De overige specificaties zijn ongewijzigd. De nieuwe telefoon heeft hetzelfde 4,7-inch-scherm met 720p-resolutie, 2GB ram, 16GB opslaggeheugen en een 8-megapixelcamera achter plus een 5-megapixelcamera voor. Het scherm kan worden bediend met handschoenen aan.

De P6S draait op Android 4.2 Jelly Bean, en wordt momenteel in China verkocht via de webshop van Huawei zelf plus een van de telecombedrijven in dat land. De telefoon wordt daar verkocht voor 2700 yuan. Omrekenen naar euro’s is altijd riskant, omdat bedrijven in verschillende landen meestal niet dezelfde prijs hanteren, maar als je dat bedrag omrekent zit je op pakweg 330 euro. Daarmee zou het toestel ongeveer even duur worden als de phablet Huawei Ascend Mate 2 die enkele dagen geleden in de verkoop is gegaan.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters