‘Opvouwbaar Samsung toestel transformeert tot 7 inch tablet’

De meeste van ons hebben vroeger waarschijnlijk één van de bekende uitklapbare Samsung smartphones gehad. Toen vorig jaar geruchten opdoken over een nieuw opvouwbaar model, riep dit dan ook bij velen nostalgische gevoelens op. Volgens de laatste geruchten in de Koreaanse media zal Samsung de “smartphone to tablet” (smablet?) uitbrengen in het derde kwartaal van dit jaar.

Opvouwbaar

opvouwbaar samsungSamsung heeft jaren aan ervaring met de vouwbare apparaten. Het is dan ook niet verrassend dat het bedrijf de, eens succesvolle, technologie weer uit de kast wil halen. Dit natuurlijk wel met de nodige updates en nieuwe snufjes. Waar de toestellen vroeger in opgevouwen toestand het scherm aan de binnenkant hadden, zal dit bij de nieuwe telefoon aan de buitenkant blijven. Tegenwoordig moet er redelijk vaak gekeken worden of er nieuwe berichten etc zijn. In tests bleek dat het te lang duurde om eerst  het toestel helemaal te ontvouwen. Het gaat hier bovendien ook om vouwbare schermen, in plaats van een scharnier tussen twee schermdelen in.

Smartphone wordt tablet

In opgevouwen stand zal het toestel waarschijnlijk net iets dikker zijn dan de ultradunne modellen van tegenwoordig. Wanneer men taken wil uitvoeren die een groter scherm vereisen, kan het toestel uitgevouwen worden tot een 7 inch (18cm)  tablet. Dit betekent dat de telefoon in opgevouwen stand makkelijk in de broekzak meegenomen kan worden en groter kan worden voor bijvoorbeeld het kijken van een film.

Lancering nog onzeker

Het is nog niet zeker of Samsung de telefoon ook daadwerkelijk zal uitbrengen. Op het moment zijn er nog teveel onzekerheden over de vraag naar en mogelijke opbrengst van het toestel. Het zou dus zomaar bij een concept-telefoon kunnen blijven. Ook is Samsung nog verwikkeld in een politiek schandaal in Zuid Korea. Volgens de verwachtingen zou in maart het schandaal wat minder op de voorgrond moeten staan. Volgens interne bronnen neemt Samsung dan een beslissing over de lancering van de Samsung foldable. Er liggen op dit moment plannen om 100,000 exemplaren te produceren.

Bron: The Investor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Moto Z2 familie

Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 met Exynos chipset krijgt hogere benchmark score dan Snapdragon versie lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters