‘Opvouwbaar Samsung toestel transformeert tot 7 inch tablet’

De meeste van ons hebben vroeger waarschijnlijk één van de bekende uitklapbare Samsung smartphones gehad. Toen vorig jaar geruchten opdoken over een nieuw opvouwbaar model, riep dit dan ook bij velen nostalgische gevoelens op. Volgens de laatste geruchten in de Koreaanse media zal Samsung de “smartphone to tablet” (smablet?) uitbrengen in het derde kwartaal van dit jaar.

Opvouwbaar

opvouwbaar samsungSamsung heeft jaren aan ervaring met de vouwbare apparaten. Het is dan ook niet verrassend dat het bedrijf de, eens succesvolle, technologie weer uit de kast wil halen. Dit natuurlijk wel met de nodige updates en nieuwe snufjes. Waar de toestellen vroeger in opgevouwen toestand het scherm aan de binnenkant hadden, zal dit bij de nieuwe telefoon aan de buitenkant blijven. Tegenwoordig moet er redelijk vaak gekeken worden of er nieuwe berichten etc zijn. In tests bleek dat het te lang duurde om eerst  het toestel helemaal te ontvouwen. Het gaat hier bovendien ook om vouwbare schermen, in plaats van een scharnier tussen twee schermdelen in.

Smartphone wordt tablet

In opgevouwen stand zal het toestel waarschijnlijk net iets dikker zijn dan de ultradunne modellen van tegenwoordig. Wanneer men taken wil uitvoeren die een groter scherm vereisen, kan het toestel uitgevouwen worden tot een 7 inch (18cm)  tablet. Dit betekent dat de telefoon in opgevouwen stand makkelijk in de broekzak meegenomen kan worden en groter kan worden voor bijvoorbeeld het kijken van een film.

Lancering nog onzeker

Het is nog niet zeker of Samsung de telefoon ook daadwerkelijk zal uitbrengen. Op het moment zijn er nog teveel onzekerheden over de vraag naar en mogelijke opbrengst van het toestel. Het zou dus zomaar bij een concept-telefoon kunnen blijven. Ook is Samsung nog verwikkeld in een politiek schandaal in Zuid Korea. Volgens de verwachtingen zou in maart het schandaal wat minder op de voorgrond moeten staan. Volgens interne bronnen neemt Samsung dan een beslissing over de lancering van de Samsung foldable. Er liggen op dit moment plannen om 100,000 exemplaren te produceren.

Bron: The Investor

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters