‘Apple is in 2020 klaar om een opvouwbare iPhone uit te brengen’

Al jaren zijn er geruchten over de komst van opvouwbare smartphones en volgens eerdere voorspellingen zou 2018 het jaar zijn dat het gaat gebeuren. De kans dat we dit jaar kunnen spelen met opvouwbare toestellen lijkt echter redelijk klein. Maar volgens Bank of America analist Merrill Lynch zou Apple in 2020 klaar moeten zijn voor een opvouwbare iPhone.

Opvouwbare iPhone in 2020

Vorig jaar circuleerden er geruchten dat Apple samen met LG bezig was met het ontwikkelen van flexibele displays. De iPhonemaker lijkt deze samenwerking nu echter achter zich gelaten te hebben en zou bezig zijn met andere bedrijven om opvouwbare panelen te maken. Volgens Lynch zou Apple in 2020 ver genoeg zijn om de schermen massaal te kunnen produceren en zouden we dus een opvouwbare iPhone kunnen verwachten.

opvouwbare iPhone

MicroLED panelen

Interessant is dat Apple laatst ook al in het nieuws kwam in verband met MicroLED technologie. Apple zou namelijk bezig zijn met het maken van MicroLED-schermen, wat heel goed aansluit op het ontwikkelen van opvouwbare schermen. MicroLED lijkt op OLED, in dat het beeld wordt gevormd doordat alle LED lampjes een bepaalde kleur geven en dus zo de pixels van het beeld opmaken. MicroLED zou echter minder gevoelig zijn voor slijtage en dus nog idealer zijn. Doordat het scherm is opgebouwd uit individuele lampjes, zou het scherm redelijk flexibel gemaakt kunnen worden. Een LCD scherm zou hier weer minder geschikt voor zijn.

opvouwbare iPhone

Dit jaar opvouwbaar toestel van Samsung?

We weten dat ook Samsung al lange tijd bezig is met opvouwbare displays. Uit een financieel rapport dat eind vorig jaar door het bedrijf werd uitgebracht, lijken we te kunnen afleiden dat we misschien toch wel dit jaar een opvouwbaar toestel kunnen verwachten. Er wordt namelijk aangegeven dat Samsung in 2018 verder zou kunnen groeien met opvouwbare OLED-panelen en zijn slimme assistent Bixby. Met maken van een flexibel toestel is echter behoorlijk lastig en niet alleen het display moet flexibel zijn. De componenten in het toestel moeten namelijk ook mee kunnen vouwen.

Via: PhoneArena

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters