Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer?

Het blijft een hardnekkige mythe, de Surface Phone. Maar is het wel een mythe? Al minstens vijf jaar duikt de zogenaamde Microsoft Surface Phone op: een high-end toestel dat voortborduurt op het succes van de Surface tablets. Elke keer weer hebben we het over volgend jaar, maar steeds wordt de lancering uitgesteld.

Microsoft Surface Phone duikt opnieuw op

Een paar jaar geleden stopte Microsoft geheel met de hardware-kant van smartphones. De techgigant focust zich nu op software voor smartphones, op verschillende platformen. En met succes: de Office-apps en Microsoft’s launcher voor Android zijn zeer populair. Ook bleef het merk nog werken aan Windows 10 Mobile, maar ook dat avontuur komt ten einde.

Duidelijk dus. We hadden al afscheid genomen van de Surface Phone, maar tevergeefs. Zo blijkt nu. Nadat een maand geleden een randloze Windows smartphone op dook, hebben we nu weer een intrigerende leak te pakken. Het lijkt er namelijk sterk op dat Microsoft aan een opvouwbare Surface Phone werkt.

Microsofr Surface Phone
Een conceptrender
Microsofr Surface Phone
Een conceptrender

Opvouwbaar toestel, meer hints

Deze week doken er nieuwe patenten op van de Amerikaanse techgigant. Daarin worden verschillende technieken voor opvouwbare smartphones beschreven. Microsoft is dus nog steeds bezig met hardware. De documenten beschrijven hoe bijvoorbeeld camera’s zouden kunnen werken, op een opvouwbare Surface Phone. Vergelijkbaar met de problemen die de ZTE Axon M heeft opgelost.

Daarnaast heeft Microsoft een vacature openstaan voor ervaren ontwikkelaars, gespecialiseerd in Qualcomm en Intel-chips. Dat kan met een goedkopere laptop te maken hebben, maar het lijkt er sterk op dat het merk aan een smartphone werkt. Naar verluidt draait de opvouwbare Surface Phone op Windows 10. Gebruikers kunnen daardoor desktop-apps gebruiken. Een echt productiviteits-toestel, net zoals de Surface Phone.

Microsoft Surface Phone

Ook heeft leaker WalkingCat verwijzingen naar een opvouwbaar toestel gevonden in Microsoft’s Whiteboard-software. Het zijn allemaal puzzelstukjes die samen lijken te gaan komen. Aan de andere kant: dat roept men al jaren, dus neem dit nieuws voorlopig met een korrel zout. Fabrikanten vragen wel vaker patenten aan, maar de focus van Microsoft wordt alsmaar duidelijker. Check ook de gelekte Samsung Galaxy A8+ (2018).

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters