Doei iPhone x, Samsung bevestigt opvouwbare Samsung Galaxy Note 9

Samsung heeft zojuist groot nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 9 gedropt. Het toestel wordt opvouwbaar. Daarmee neemt de fabrikant dus een groot risico, waarmee het de concurrentie ver voor kan blijven.

Samsung komt met opvouwbare Samsung Galaxy Note 9

Vanavond gaat Apple de iPhone X onthullen, een toestel met dunne schermranden. Samsung was de Amerikaanse techgigant al ruimschoots voor met de Samsung Galaxy S8. De Koreaanse fabrikant wil Apple voorblijven en steelt op de grote dag van de iPhone X toch nog even de show.

Samsung Galaxy Note 8

Tijdens een persevenement voor de Galaxy Note 8 kwam de fabrikant namelijk met groot nieuws. Volgens Dongjin Koh, president van Samsung Mobile, is het bedrijf van plan om volgend jaar een opvouwbare smartphone uit te brengen. En niet zomaar een experimenteel model. De fabrikant gaat flink risico nemen, want het gaat om de opvolger van de Galaxy Note 8.

Ja dat las je goed. De Samsung Galaxy Note 8 brak de afgelopen weken verschillende records als het om pre-orders gaat. In plaats van daar veilig op voort te borduren wil Samsung dus blijven verrassen. Een slimme zet, want analisten rekenden vooral op een beperkt verkrijgbaar experimenteel model. Niet dus.

Slimme timing

De timing is natuurlijk ook slim. Consumenten die in de markt waren voor de iPhone X, Β zullen nu toch overwegen om nog een jaartje te wachten. Overigens is het allemaal allesbehalve zeker of het Samsung ook gaat lukken. Koh wijst erop dat er nog steeds obstakels zijn die overwonnen moeten worden, en dat de lancering uitgesteld zal worden als de techgigant niet tevreden is.

Volgens de president van de mobiele divisie passen opvouwbare schermen echt bij het toekomstbeeld van Samsung: “We willen er niet een paar maken, een paar verkopen, en er weer klaar mee zijn,” aldus Koh. Samsung’s Infinity Display’s zijn zeer populair. Juist daarom verwachtte men dat de Koreaanse fabrikant daar nog enkele jaren van wilde profiteren, voor de volgende stap wordt gezet.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung wil die stap dus ook op een complete manier zetten. Een ding is duidelijk: de techgigant gaat niet op zijn lauweren rusten. 2018 belooft nu al een interessant jaar te worden. Een groot deel van de fabrikanten is nog niet eens overgestapt op dunne schermranden.

Gecalculeerd risico, of geforceerde gimmick?

Geruchten rondom een opvouwbare Samsung smartphone doen al de ronde sinds 2014. Toen toonde de fabrikant een reclame voor een opvouwbare concepttelefoon. Sindsdien hebben we veel geruchten voorbij zien komen, maar het leek voor de komende jaren bij een experimenteel project te gaan blijven.

Wat vind jij er van? Er valt wat voor te zeggen voor een losse experimentele release, in plaats van risico te nemen met een degelijk toestel. Het getuigt er in ieder geval van dat Samsung veel vertrouwen heeft in de technologie, en het niet als een tijdelijke gimmick ziet. Wij zijn benieuwd! Check hier ondertussen de iPhone X, of lees onze review van de Samsung Galaxy S8.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. karsten -

  SAMSUNG galaxy s8 beste telefoon ooit ik vint dat iphone samsung na doet ik vint dat niet echt goed van iphone maar ok wij krijgen de SAMSUNG X opvouwbaar πŸ˜›

 2. Marjan de Boer -

  Samsung is er inderdaad al dik 3-4 jaar heel actief mee bezig. Samsung kennende komen ze met een 100% innovatie die de concurrentie naar de middeleeuwen terugzet.

  Ik voorzie al jaren een hele groet toekomst voor Samsung en met deze mededeling wordt dit alleen maar nog meer bevestigd.

  Zelf een opvouwbaar scherm gebruiken en schatrijk worden van de OLED schermen die je aan de concurrentie (waaronder Apple) tegen een hoofdprijs verkoopt.

  1. Ben -

   Lieve medewerkster. Heb je toestemming gekregen van je baas om dit zo te mogen schrijven. Voortaan wel een kritische noot bij plaatsen anders nemen mensen jou niet serieus. Gr. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

   1. Marjan de Boer -

    Hahhahah… 2 apple fanboys die mijn vermeende fanboy gedrag herkennen. Takes one to know one, toch? πŸ™‚

    Beste jongens ik ben geen Samsung medewerker maar volg wel al jaren voor mijn werk alle grote techbedrijven waaronder inderdaad Samsung en Apple.

    Ik spreek op basis van kennis, inzicht en ervaring en niet op basis van emotie of sekarische gestuurd gedrag πŸ™‚

   1. Joop -

    Komt nogal pauper en clickbait-achtig over, hoewel dat ook de bedoeling lijkt te zijn van de nieuwe eigenaren.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters