Doei iPhone x, Samsung bevestigt opvouwbare Samsung Galaxy Note 9

Samsung heeft zojuist groot nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 9 gedropt. Het toestel wordt opvouwbaar. Daarmee neemt de fabrikant dus een groot risico, waarmee het de concurrentie ver voor kan blijven.

Samsung komt met opvouwbare Samsung Galaxy Note 9

Vanavond gaat Apple de iPhone X onthullen, een toestel met dunne schermranden. Samsung was de Amerikaanse techgigant al ruimschoots voor met de Samsung Galaxy S8. De Koreaanse fabrikant wil Apple voorblijven en steelt op de grote dag van de iPhone X toch nog even de show.

Samsung Galaxy Note 8

Tijdens een persevenement voor de Galaxy Note 8 kwam de fabrikant namelijk met groot nieuws. Volgens Dongjin Koh, president van Samsung Mobile, is het bedrijf van plan om volgend jaar een opvouwbare smartphone uit te brengen. En niet zomaar een experimenteel model. De fabrikant gaat flink risico nemen, want het gaat om de opvolger van de Galaxy Note 8.

Ja dat las je goed. De Samsung Galaxy Note 8 brak de afgelopen weken verschillende records als het om pre-orders gaat. In plaats van daar veilig op voort te borduren wil Samsung dus blijven verrassen. Een slimme zet, want analisten rekenden vooral op een beperkt verkrijgbaar experimenteel model. Niet dus.

Slimme timing

De timing is natuurlijk ook slim. Consumenten die in de markt waren voor de iPhone X,  zullen nu toch overwegen om nog een jaartje te wachten. Overigens is het allemaal allesbehalve zeker of het Samsung ook gaat lukken. Koh wijst erop dat er nog steeds obstakels zijn die overwonnen moeten worden, en dat de lancering uitgesteld zal worden als de techgigant niet tevreden is.

Volgens de president van de mobiele divisie passen opvouwbare schermen echt bij het toekomstbeeld van Samsung: “We willen er niet een paar maken, een paar verkopen, en er weer klaar mee zijn,” aldus Koh. Samsung’s Infinity Display’s zijn zeer populair. Juist daarom verwachtte men dat de Koreaanse fabrikant daar nog enkele jaren van wilde profiteren, voor de volgende stap wordt gezet.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung wil die stap dus ook op een complete manier zetten. Een ding is duidelijk: de techgigant gaat niet op zijn lauweren rusten. 2018 belooft nu al een interessant jaar te worden. Een groot deel van de fabrikanten is nog niet eens overgestapt op dunne schermranden.

Gecalculeerd risico, of geforceerde gimmick?

Geruchten rondom een opvouwbare Samsung smartphone doen al de ronde sinds 2014. Toen toonde de fabrikant een reclame voor een opvouwbare concepttelefoon. Sindsdien hebben we veel geruchten voorbij zien komen, maar het leek voor de komende jaren bij een experimenteel project te gaan blijven.

Wat vind jij er van? Er valt wat voor te zeggen voor een losse experimentele release, in plaats van risico te nemen met een degelijk toestel. Het getuigt er in ieder geval van dat Samsung veel vertrouwen heeft in de technologie, en het niet als een tijdelijke gimmick ziet. Wij zijn benieuwd! Check hier ondertussen de iPhone X, of lees onze review van de Samsung Galaxy S8.

Bron: Bloomberg

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters