‘Samsung wil opvouwbare smartphone begin 2017 uitbrengen’

Het gerucht dat Samsung bezig zou zijn met een opvouwbare smartphone doet al jaren de ronde. Al in 2013 kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf de technologie op de Consumer Electronics Show aan. In mei kwam het bericht naar buiten dat de eerste opvouwbare smartphone binnenkort verkrijgbaar zou zijn. Daar hebben we later echter niets meer van gehoord. Nu verschijnt het gerucht dat Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone in het begin van 2017 lanceert.

Opvouwbare smartphone: niet buigbaar, maar met scharnieren

flexibel scherm Opvouwbare smartphoneVolgens het Zuid-Koreaanse ETNews is Samsung van plan twee opvouwbare telefoons uit te brengen. De smartphone die begin 2017 uit moet komen, zou volgens de website niet buigbaar zijn, maar met scharnieren werken. Samsung wil voor dit toestel naar verluidt twee aparte schermen gebruiken. Daardoor zou je de telefoon op twee verschillende manieren kunnen gebruiken. Ten eerste kan je het toestel als smartphone gebruiken, met zowel aan de voor- als achterkant een scherm. Ten tweede zou je het apparaat horizontaal kunnen uitvouwen, waardoor het verandert in een soort tablet. Daarnaast kan je de schermen naar verluidt ook tegen elkaar aan inklappen, waardoor allebei de displays worden beschermd.

“Een innovatief product dat dicht tegen perfectie aanzit”

Volgens de bronnen van ETNews denkt Samsung hard na over de releasedatum van zijn opvouwbare telefoon. “Het doel is om sneller dan de concurrentie een innovatief product te introduceren, dat dicht tegen perfectie aanzit”, zo citeert ETNews. Ook Lenovo zou bezig zijn met een opvouwbare smartphone. Deze is naar verluidt echter nog lang niet klaar om grootschalig geproduceerd te worden.

Bron: ETNews via AndroidAuthority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters