‘Samsung wil opvouwbare smartphone begin 2017 uitbrengen’

Het gerucht dat Samsung bezig zou zijn met een opvouwbare smartphone doet al jaren de ronde. Al in 2013 kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf de technologie op de Consumer Electronics Show aan. In mei kwam het bericht naar buiten dat de eerste opvouwbare smartphone binnenkort verkrijgbaar zou zijn. Daar hebben we later echter niets meer van gehoord. Nu verschijnt het gerucht dat Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone in het begin van 2017 lanceert.

Opvouwbare smartphone: niet buigbaar, maar met scharnieren

flexibel scherm Opvouwbare smartphoneVolgens het Zuid-Koreaanse ETNews is Samsung van plan twee opvouwbare telefoons uit te brengen. De smartphone die begin 2017 uit moet komen, zou volgens de website niet buigbaar zijn, maar met scharnieren werken. Samsung wil voor dit toestel naar verluidt twee aparte schermen gebruiken. Daardoor zou je de telefoon op twee verschillende manieren kunnen gebruiken. Ten eerste kan je het toestel als smartphone gebruiken, met zowel aan de voor- als achterkant een scherm. Ten tweede zou je het apparaat horizontaal kunnen uitvouwen, waardoor het verandert in een soort tablet. Daarnaast kan je de schermen naar verluidt ook tegen elkaar aan inklappen, waardoor allebei de displays worden beschermd.

“Een innovatief product dat dicht tegen perfectie aanzit”

Volgens de bronnen van ETNews denkt Samsung hard na over de releasedatum van zijn opvouwbare telefoon. “Het doel is om sneller dan de concurrentie een innovatief product te introduceren, dat dicht tegen perfectie aanzit”, zo citeert ETNews. Ook Lenovo zou bezig zijn met een opvouwbare smartphone. Deze is naar verluidt echter nog lang niet klaar om grootschalig geproduceerd te worden.

Bron: ETNews via AndroidAuthority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters