‘Samsung wil opvouwbare smartphone begin 2017 uitbrengen’

Het gerucht dat Samsung bezig zou zijn met een opvouwbare smartphone doet al jaren de ronde. Al in 2013 kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf de technologie op de Consumer Electronics Show aan. In mei kwam het bericht naar buiten dat de eerste opvouwbare smartphone binnenkort verkrijgbaar zou zijn. Daar hebben we later echter niets meer van gehoord. Nu verschijnt het gerucht dat Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone in het begin van 2017 lanceert.

Opvouwbare smartphone: niet buigbaar, maar met scharnieren

flexibel scherm Opvouwbare smartphoneVolgens het Zuid-Koreaanse ETNews is Samsung van plan twee opvouwbare telefoons uit te brengen. De smartphone die begin 2017 uit moet komen, zou volgens de website niet buigbaar zijn, maar met scharnieren werken. Samsung wil voor dit toestel naar verluidt twee aparte schermen gebruiken. Daardoor zou je de telefoon op twee verschillende manieren kunnen gebruiken. Ten eerste kan je het toestel als smartphone gebruiken, met zowel aan de voor- als achterkant een scherm. Ten tweede zou je het apparaat horizontaal kunnen uitvouwen, waardoor het verandert in een soort tablet. Daarnaast kan je de schermen naar verluidt ook tegen elkaar aan inklappen, waardoor allebei de displays worden beschermd.

“Een innovatief product dat dicht tegen perfectie aanzit”

Volgens de bronnen van ETNews denkt Samsung hard na over de releasedatum van zijn opvouwbare telefoon. “Het doel is om sneller dan de concurrentie een innovatief product te introduceren, dat dicht tegen perfectie aanzit”, zo citeert ETNews. Ook Lenovo zou bezig zijn met een opvouwbare smartphone. Deze is naar verluidt echter nog lang niet klaar om grootschalig geproduceerd te worden.

Bron: ETNews via AndroidAuthority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters