Oracle wil meer geld van Google zien om gebruikte code in Android

Oracle heeft een voorstel van Google afgewezen om compensatie te geven voor de gebruikte code van Oracle in het Android OS. Oracle wil nu meer geld zien van Google en lijkt dan ook haar gelijk bij de rechter te willen gaan halen.

Google en Oracle liggen al tijden overhoop over het feit dat Google Java-code heeft gebruikt in het Android OS waarvoor het geen licentie heeft afgenomen bij Oracle. Daarnaast zou Google ook twee patenten van Oracle schenden waarvoor Oracle eist dat Google licentiegelden afdraagt. Google heeft inmiddels een compensatievoorstel bij Oracle neergelegd die volgens Reuters direct is afgewezen. Oracle wil meer geld zien van Google en vindt dan ook dat de 2,8 miljoen dollar die Google biedt veel te weinig is.

Google heeft Oracle ook aangeboden om 0,5 procent van de toekomstige Android-opbrengsten over te maken op de rekening van Oracle. Voor het tweede patent zou Google slechts 0,015 procent over hebben omdat het patent in 2018 al verloopt. Oracle neemt hier echter geen genoegen mee en wil meer geld zien van Google, al is onduidelijk nog hoe hoog Oracle precies gaat inzetten. Oracle zou naar verluidt tientallen miljoenen dollars van Google willen zien, maar eerder werd een claim neergelegd van enkele miljarden dollars.

De rechtbank zal op 16 april een uitspraak doen over deze zaak. Eerder waren beide partijen verplicht om met elkaars CEO’s om tafel te gaan zitten en op een normale manier eruit te komen. Dit heeft niet geresulteerd in een overeenkomst waardoor de rechtbank alsnog een uitspraak dient te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters