'Oracle wilde RIM of Palm kopen'

Softwaregigant Oracle wilde ooit RIM (BlackBerry) of Palm kopen om zo entree te krijgen in de smartphonemarkt. Het plan is intern afgewezen omdat RIM toen te duur was, en Palm al door HP werd opgekocht, zo schrijft The Verge.

Google vs Oracle

Deze geluiden komen voort uit een verhaal dat Oracle-topman Larry Ellison heeft gehouden voor de rechter, die moet vonnissen in de rechtszaak tussen Oracle en Google. Oracle beticht Google ervan Java-patenten te hebben gebruikt in Android. Dat is overigens onomstreden, maar Google verweert zich door te zeggen dat deze patenten onder de open-sourceregels van Linux vallen. En dan mag iedereen ze gebruiken.

In zijn verhaal voor de rechter meldt Ellison dat Oracle er enkele jaren geleden over dacht om de smartphonemarkt te bestormen. Daartoe wilde het bedrijf RIM of Palm overnemen, maar dat ging niet door om de al genoemde redenen. Ook meldt Reuters dat Oracle ooit probeerde een deal te sluiten met een Androidfabrikant, waarschijnlijk Samsung, om daarmee te concurreren met Apple en Google.

Ellison meldt in zijn getuigenis voor de rechter dat hij probeerde om de Android-topmannen Larry Page en Eric Schmidt ertoe te brengen om de standaardversie van Java te gebruiken in Android, in plaats van een aangepaste versie. Maar de Google-toplieden zagen daar niets in.

CEO Larry Page onthult in zijn getuigenis op zijn beurt dat Google ooit van plan was om samen te werken met Microsoft, om diens patenten in Android te verwerken in plaats van Java. Ook zei Page dat Google er over heeft gedacht om een licentie te nemen op Java, waarvoor aan Oracle betaald zou worden.

Rechter William Alsup waarschuwde de aanwezigen in de rechtszaal dat dit niet ‘de rechtszaak van Java versus Android’ is; het zou gaan – wat al eerder duidelijk werd – om een relatief klein deel van het intellectuele eigendom van Oracle.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters