Orange Engeland test opladen van smartphone met geluids-T-shirt

Eindelijk kunnen mensen die lijden onder geluidsoverlast van vliegtuigen, snelweglawaai of bezoekers van hardcore dancefestivals iets positiefs doen met al het lawaai, dat op ze afkomt. Ze kunnen er via een speciaal T-shirt hun smartphone mee opladen. Telco Orange in Engeland voert hier deze zomer praktijktesten mee uit.

Orange oplaad geluids T-shirt

Al eerder schreven wij over onderzoekers die bezig waren om stroom te halen uit geluidsgolven. Orange Engeland is er kennelijk al tamelijk ver mee. Het bedrijf heeft een T-shirt ontwikkeld, dat is bestemd voor mensen die een lawaaiig dancefestival bezoeken. Festivalgangers die normaal gesproken al na enkele uren met een dode telefoonbatterij zitten, kunnen hun toestel met behulp van hun T-shirt opladen. De 80 deciBel die het festival produceert, is voldoende om 6 kiloWattuur te produceren. En dat is genoeg voor het opladen van een smartphone.

In een filmpje, dat hieronder staat, wordt precies verteld hoe dat werkt. De geluidsgolven worden opgevangen door een groot vlak op het T-shirt. De stroom die daarmee wordt geproduceerd, wordt opgeslagen op een accu die het weer doorgeeft aan de smartphone. Je kunt er ook twee gewone mobiele telefoons mee opladen, melden de onderzoekers.

Op een dance-event in Glastonbury worden de T-shirts voor het eerst getest door Orange. Een klein aantal mensen met de geluids-T-shirts mengen zich onder het publiek en gaan proberen hun smartphone ermee op te laden terwijl ze dansen op de muziek. Uiteraard zijn die T-shirts geheel in de stijl van telco Orange uitgevoerd, dus daar wordt meteen reclame voor gemaakt.

De doorbraak die Orange meldt, wordt door sommigen met een korrel zout genomen; het wordt een marketingstunt genoemd. Maar als dat het niet is, is hier sprake van een mooie technologie die een prangend probleem van alle smartphones oplost: dat van de eeuwig tekortschietende accu.

Bron: The Next Web, So Mobile, Engadget

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters