Orange Frankrijk laat Google betalen voor mobiel dataverkeer

De Franse telco Orange laat Google voortaan betalen voor het mobiele dataverkeer dat de zoekgigant op de servers van Orange veroorzaakt. Orange eet voortaan van twee walletjes: niet alleen de abonnees, maar ook Google brengen nu geld in het laadje voor hetzelfde dataverkeer.

App review iPhone: YouTube screenshot-2

Afgelopen week kondigde directeur Stephane Richard van Orange Frankrijk aan dat de deal met Google rond was. Google ‘compenseert’ Orange voortaan voor de grote hoeveelheden data die heen en weer gaan over het mobiele netwerk.

Richard heeft geen bedragen genoemd die Google voortaan aan Orange zal betalen. Hij meldde wel dat de deal een doorbraak was.

De afgelopen tijd hebben Franse telco’s herhaaldelijk de diensten van Google beperkt op hun mobiele netwerken. De zoekdiensten en vooral YouTube genereren flink wat dataverkeer. Richard meent dat Google verantwoordelijk is voor 50 procent van het mobiele netwerkverkeer bij Orange. Free, een concurrent van Orange, heeft zelfs een tijdje een ad-blocker op de servers gezet om mobiele advertenties van Google tegen te houden. Dit werkte totdat de Franse regering het verbood.

Bron: AFP

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters