Orange: “KPN is een interessante overnamekandidaat”

Orange Frankrijk, voorheen bekend als France Telecom, heeft hardop gezegd dat KPN een interessante overnamekandidaat is voor het bedrijf. Ook andere Europese providers worden genoemd in het lijstje.

Gervais Pellissier Orange

Gervails Pellissier, hoofd Europa van Orange, laat in een vraaggesprek met journalisten weten dat onder anderen KPN een interessant overnamedoel voor Orange kan worden, aldus The Financial Times. “Spelers die vandaag de dag alleen één enkele markt bedienen of bijna alleen een enkele markt, zullen waarschijnlijk opgekocht worden door bedrijven die groter zijn”, aldus de Europese topman van Orange. Daarmee doelt hij indirect ook op KPN.

Voor KPN is het al langer duidelijk dat het bedrijf niet in zijn eentje kan overleven. Door de globalisering en nieuwe regelgeving in Europa ontstaat er langzaam maar zeker één open Europese markt. KPN is te klein om in deze markt te concurreren aangezien het Nederlandse bedrijf zich met de telecomactiviteiten alleen nog maar richt op Nederland. Hierdoor is KPN een ideale overnamekandidaat geworden voor andere grote Europese spelers die nog niet actief zijn in Nederland.

Desondanks lijkt Orange eerder nog iets te voelen voor een overname of fusie met Telecom Italia. Ook Belgacom wordt als mogelijke overnamekandidaat genoemd door Orange.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters