Orange: “KPN is een interessante overnamekandidaat”

Orange Frankrijk, voorheen bekend als France Telecom, heeft hardop gezegd dat KPN een interessante overnamekandidaat is voor het bedrijf. Ook andere Europese providers worden genoemd in het lijstje.

Gervais Pellissier Orange

Gervails Pellissier, hoofd Europa van Orange, laat in een vraaggesprek met journalisten weten dat onder anderen KPN een interessant overnamedoel voor Orange kan worden, aldus The Financial Times. “Spelers die vandaag de dag alleen één enkele markt bedienen of bijna alleen een enkele markt, zullen waarschijnlijk opgekocht worden door bedrijven die groter zijn”, aldus de Europese topman van Orange. Daarmee doelt hij indirect ook op KPN.

Voor KPN is het al langer duidelijk dat het bedrijf niet in zijn eentje kan overleven. Door de globalisering en nieuwe regelgeving in Europa ontstaat er langzaam maar zeker één open Europese markt. KPN is te klein om in deze markt te concurreren aangezien het Nederlandse bedrijf zich met de telecomactiviteiten alleen nog maar richt op Nederland. Hierdoor is KPN een ideale overnamekandidaat geworden voor andere grote Europese spelers die nog niet actief zijn in Nederland.

Desondanks lijkt Orange eerder nog iets te voelen voor een overname of fusie met Telecom Italia. Ook Belgacom wordt als mogelijke overnamekandidaat genoemd door Orange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters