Orange Nederland sluit contract met Ericsson

Orange Nederland maakt bekend dat ze per 1 juli 2007 voor de periode van vijf jaar het beheer en het onderhoud van haar mobiele telefonienetwerk uitbesteedt aan Ericsson.

En dat terwijl drie weken geleden bekend werd dat France Telecom van zins is om Orange Nederland te verkopen aan T-Mobile. “Maar er is nog geen besluit tot verkoop…Er is nog niets verkocht… Er is nog geen sprake van verkoop”, zo benadrukt de woordvoerster van Orange Nederland krachtig. Het is geen geheim dat Orange Nederland bij het opgaan in T-Mobile veel banen zal verliezen en liever wordt overgenomen door een partij die het bedrijf in stand wil en kan houden.

ABN Amro Capital bracht ook een bod uit op Orange Nederland. De woordvoerster van ABN Amro Capital in Londen bevestigt dat. ABN Amro, zelf op dit moment ook onderwerp van een verhitte overnamestrijd, was via zijn investeringstak ABN Amro Capital een van de oorspronkelijke aandeelhouders van Dutchtone. In 2000 verkocht de bank de aandelen aan Orange, waarna de telecomprovider werd omgedoopt. Hetzelfde ABN Amro Capital zou nu in de startblokken staan om Orange weer terug te kopen. Indien de poging van ABN Amro slaagt zal Orange zeer waarschijnlijk als zelfstandige provider actief blijven en wordt de consolidatieslag op de Nederlandse telecommarkt vooralsnog een halt toegeroepen. De voorkeur van Orange-moeder Frrance Telecom gaat uit naar het bod van Deutsche Telekom met T-Mobile. Loopt het spaak dan komt ABN Amro alsnog in beeld.

De keuze voor Ericsson is eveneens opvallend daar het gsm-net van Orange is aangelegd door Alcatel. T-Mobile Nederland heeft een net van voornamelijk Nokia-apparatuur. Recent nog tekende Ericsson met Vodafone voor een tweede ronde van uitbesteding van het netwerk. Vodafone heeft wel een netwerk van Ericsson. Telfort besteedde eerder haar net uit bij Ericsson, maar aan die samenwerking is een einde gekomen daar KPN Telfort heeft overgenomen. Onderdeel van het managed services contract is de overgang van circa 190 banen op het gebied van netwerkbeheer en -onderhoud van Orange Nederland naar Ericsson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters