Orange stopt met het voeren van het merk SPV

Gelijktijdig met de lancering van de HTC Touch heeft Orange bekend gemaakt dat ze stoppen met het voeren van het merk SPV Orange. Dit betekent dat alle nieuwe toestellen die Orange verkoopt van HTC het merk HTC zullen dragen in plaats van SPV.

Sounds, Pictures, and Videos wordt alleen door Orange verkocht en het branden van dat merk en de PDA`s/Smartphones koste Orange aanzienlijk, dit was dan ook èèn van de reden dat Orange het merk achterwegen laat. HTC is erg verheugd met het nieuws omdat het precies past in de strategie van het bedrijf om het merk HTC te branden en te vergroten.

Het is echter nog onduidelijk of de telefoons en PDA`s van HTC nog worden gebrand met het Orange logo en zo worden verkocht. Ook heeft Orange nog niet duidelijk gemaakt of ze er een simlock op blijven zetten of dat ze het ook simlock vrij gaan verkopen. Mocht dit het geval zijn, dan is BelCompany niet de enigste winkel meer in Nederland die HTC dealer zou zijn en daar zouden ze met Orange een concurrent bij hebben op dat gebied.

Orange heeft omtrent dit nieuws nog niks op haar site staan, maar zodra er mee bekend is dan zullen wij dat melden.

Update op 19/06/07 vanwege rectificatie!

Vandaag weet pocketinfo te melden dat het merk toch door blijft gaan:

“Orange’s SPV-merk blijft toch voortbestaan

Een paar weken geleden hadden we het nieuws dat Orange zou stoppen met het merk SPV. Toch lijkt het niet helemaal het einde te zijn, want in China rolt op dit moment de SPV C200 van de productieband.
Klik hier!
Het lijkt erop dat het merk SPV blijft voortbestaan, maar dat het niet alleen meer gebruikt zal worden voor toestellen die door HTC zijn gefabriceerd. Het eerstvolgende SPV-toestel is de SPV C200, die door het Chinese bedrijf Amoi Electronics wordt gemaakt. HTC zal een belangrijke toeleverancier voor Orange blijven, maar er zullen nieuwe fabrikanten bijkomen, zo zegt Yves Maitre, senior vice president bij Orange.

Daarnaast zullen andere fabrikanten worden ingeschakeld, zowel uit Taiwan en China. Bedrijven die op dit moment naar een contract met Orange hengelen zijn Asustek Computer, Arima Computer, Quanta Computer en Gigabyte Communications uit Taiwan en ZTE, Techfaith Wireless en Huawei Technologies uit China. Toch verwacht Maitre dat HTC nog steeds meer dan 50% van de Orange-telefoons in 2007 zal leveren. Daarnaast gaat Orange toestellen van HTC uitbrengen, maar niet langer onder het merk SPV. Grappig is dat vier jaar geleden al het gerucht ging dat er een SPV C200 zou worden uitgebracht, maar daarbij ging het om de SPV2.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters