Innovator: De originele iPhone bestaat vandaag tien jaar

Vandaag is het tien jaar geleden dat Steve Jobs de originele iPhone onthulde. Een innovatief stukje geschiedenis. Kijk nog eens naar de indrukwekkende keynote.

9 januari 2007

iPhone 2GPrecies vandaag is het tien jaar geleden dat Steve Jobs de allereerste iPhone onthulde. Apple organiseerde op de vroege morgen van 9 januari 2007 wellicht zijn belangrijkste evenement ooit. “Dit is een dag waar ik meer dan twee jaar naar heb uitgekeken.” Aldus Steve Jobs. Hij kondigde toen drie nieuwe Apple producten aan: een iPod met een touchscreen, een revolutionaire telefoon en een internet-communicator.

De originele iPhone

Het publiek begon verward te applaudisseren toen de drie producten opnieuw verschenen op het scherm achter Jobs. Steeds meer aanwezigen begonnen te beseffen wat er aan de hand was: het zijn geen drie producten, het gaat om een product. “Snappen jullie het al?” Aldus Jobs. “Dit zijn niet drie individuele apparaten. Het is een apparaat. En we noemen het… iPhone.” Apple verraste iedereen met een smartphone die een stuk geavanceerder was dan wat de concurrentie tot dan toe had aangekondigd.

Baanbrekende smartphone

De originele iPhone kwam een paar maanden later uit, op 28 juni 2007. Het goedkopere model met 4GB aan opslaggeheugen kostte $499. Voor 8GB aan opslaggeheugen moest je als consument $599 neerleggen. Natuurlijk had het apparaat zijn tekortkomingen, het was immers een eerste generatie, maar dat neemt niet weg dat het om een baanbrekende en innovatieve smartphone ging.

Keynote

Tegenwoordig zou je kunnen beargumenteren dat Apple al lang niet meer zo innovatief is. Tegenwoordig volgt het bedrijf meer de ontwikkelingen in de markt, in plaats van juist als leider te innoveren. Toch moeten we niet vergeten dat de huidige smartphonemarkt gevormd is door Apple. Weinig gadgets zullen ooit zo populair worden als de iPhone. “We’re going to make some history together today”. Hieronder kun je nog eens de originele keynote terugkijken:

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters