OSRAM komt met nieuwe transparante oled-panelen

OSRAM is één van de vele producenten die bezig zijn met het ontwerpen van transparante oled-schermen en panelen. Hoewel het nog niet heel veel is, is het bedrijf weer wat verder gekomen in de ontwikkeling van deze schermen met een nieuw model.

OSRAM doorzichtig oled paneel

Oled-schermen zijn ontzettend populair aan het worden en binnenkort kunnen telefoonproducenten met flexibele en transparante oled-schermen aan de slag. De flexibele schermen zijn al in een redelijk vergevorderd stadium, maar de transparante blijven nog een beetje achter op het moment. OSRAM probeert daar verandering in te brengen met het TOPAS-project, waarvan het doel is om een oled-paneel van een vierkante meter te produceren in 2011. Het project heeft nu al wat vruchten afgeworpen in de vorm van een transparant oled-paneel van 17 bij 17 centimeter.

Het nieuwe paneel is niet zozeer een scherm, maar slechts één pixel die alleen wit licht kan afgeven. Het is dan ook voor andere toepassingen bedoeld, maar uiteindelijk kan de techniek wel sneller leiden naar een echt doorzichtig oled-scherm. Het paneel heeft een lichtgevend gebied van 210 vierkante centimeter en is slechts enkele honderden micrometers dik. OSRAM meldt een duidelijke vraag naar dergelijke lichtbronnen te zien, ook als ze niet verwerkt zijn in een scherm.

Bron: OLED-info

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters