Oud Apple-CEO Steve Jobs overleden

Afgelopen nacht is bekend geworden dat Steve Jobs, oud-CEO van Apple, de strijd heeft verloren tegen kanker. Op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar is Jobs omringd door zijn familie heengegaan. Hij werd door vriend en vijand gezien als de grootste revolutionair op computer- en elektronicagebied.

Apple heeft op zijn site op verschillende manieren kenbaar gemaakt dat zijn oud-CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur is overleden. Jobs, die al langere tijd aan kanker leed, nam in de afgelopen periodes al een keer verlof om te herstellen van onder meer een levertransplantatie. Afgelopen zomer deed hij een stap terug als CEO, omdat hij niet meer in staat was om Apple goed te leiden. Vele waren toen al bang voor wat er afgelopen nacht gebeurd is.

Steve Jobs stond in 1976 aan de wieg van Apple, samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne. Nadat hij in 1985 werd ontslagen na een conflict met de toenmalige CEO, kwam hij 1997 terug – met groot succes. De uitvindingen van de iMac, de MacBook, de iPhone en de iPad hebben het bedrijf Apple tot één van de succesvolste bedrijven ter wereld gemaakt. Velen zien Steve Jobs als de grondlegger van de huidige smartphones en tablets. Mede door zijn visie – eerst moet het intuïtief werken en dan werken we terug naar de techniek – zijn meerdere user interfaces zo goed als ze tegenwoordig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. steve-vanm -

    R.I.P. Steve Jobs. Blijf het een opmerkelijk verhaal vinden van die man. Je richt het Apple op, wordt er 10 jaar later uitgegooid. Het gaat niet goed, je word er weer bij gehaald en hij heeft Apple helemaal opnieuw opgebouwd. Idd een groot verlies.

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters