Oud Apple-CEO Steve Jobs overleden

Afgelopen nacht is bekend geworden dat Steve Jobs, oud-CEO van Apple, de strijd heeft verloren tegen kanker. Op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar is Jobs omringd door zijn familie heengegaan. Hij werd door vriend en vijand gezien als de grootste revolutionair op computer- en elektronicagebied.

Apple heeft op zijn site op verschillende manieren kenbaar gemaakt dat zijn oud-CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur is overleden. Jobs, die al langere tijd aan kanker leed, nam in de afgelopen periodes al een keer verlof om te herstellen van onder meer een levertransplantatie. Afgelopen zomer deed hij een stap terug als CEO, omdat hij niet meer in staat was om Apple goed te leiden. Vele waren toen al bang voor wat er afgelopen nacht gebeurd is.

Steve Jobs stond in 1976 aan de wieg van Apple, samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne. Nadat hij in 1985 werd ontslagen na een conflict met de toenmalige CEO, kwam hij 1997 terug – met groot succes. De uitvindingen van de iMac, de MacBook, de iPhone en de iPad hebben het bedrijf Apple tot één van de succesvolste bedrijven ter wereld gemaakt. Velen zien Steve Jobs als de grondlegger van de huidige smartphones en tablets. Mede door zijn visie – eerst moet het intuïtief werken en dan werken we terug naar de techniek – zijn meerdere user interfaces zo goed als ze tegenwoordig zijn.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters