Oud-CEO Sony verlaat het bedrijf

Sony heeft bekend gemaakt dat Sir Howard Stringer met pensioen gaat. De oud-topman van Sony verlaat hiermee het bedrijf per 1 juni van 2013.

Sony CEO's
Midden: Sir Howard Stringer Tweede van Rechts: Kuzuo Hirai

De oud-topman van Sony heeft zeven jaar leiding gegeven aan het bedrijf als CEO van Sony. In 2012 gaf Sir Howard Stringer het stokje over aan huidig Sony-topman Kazuo Hirai en kort hierop reorganiseerde Hirai het voltallige bedrijf waardoor het zich ging richten op mobieltjes, camera’s en gaming. Stringer stond bij Sony vooral bekend om zijn terughoudendheid en wist Sony door een moeilijke tijd te navigeren. Desondanks kon hij er niet voor zorgen dat het bedrijf flink in waarde verminderde en verlies begon te maken als gevolg van veranderde marktomstandigheden en flinke concurrentie.

Na het aftreden als CEO nam Stringer zitting in de raad van bestuur bij Sony. Inmiddels heeft Sony bekend gemaakt dat Stringer per 1 juni van 2013 met pensioen zal gaan en het bedrijf definitief zal gaan verlaten. De laatste daad van Stringer voordat hij topman af was, was de overname van Sony Ericsson en het omtoveren naar Sony Mobile. Inmiddels is Sony Mobile de belangrijkste pijler geworden, naast gaming en imaging, van de nieuwe strategie van Sony.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters