Oud KPN-lobbyiste zorgt voor wetsvoorstel om 'chatheffing' mogelijk te maken

Ondanks het initiatief van Maxime Verhagen om extra heffingen op online mobiele diensten zoals WhatsApp en Skype, inmiddels bekend onder de noemer ‘chatheffingen’, aan banden te leggen, heeft een VVD-Kamerlid een wetsvoorstel ingediend om dat juist mogelijk te maken.

KPN logo

En die politica, Afke Schaart, is toevallig een oud-lobbyiste van KPN, merkt HP de Tijd op. Totdat Schaart Kamerlid werd vorig jaar, was ze Directeur Public Affairs bij KPN.

Zij had bij KPN de functie om onder andere in de Tweede Kamer de belangen van haar werkgever te behartigen. Hoewel ze dat nu niet meer doet en dus strikt genomen niets verkeerds doet, is het wel heel toevallig dat juist Schaart dit pro-KPN-wetsvoorstel ingediend heeft.

Zeker omdat minister Verhagen, afgevaardigd door coalitiepartner CDA, juist met het tegenovergestelde bezig is, laat Nu.nl weten. Verhagen heeft al aangekondigd met een nota te komen waarin de extra heffingen juist aan banden gelegd worden. Iets dat overigens ook de oppositie probeert te bereiken.

Maar hoe het ook gaat aflopen politiek gezien, en of er nou wel of niet sprake is van belangenverstrengeling, KPN liet al weten voorlopig gewoon door te gaan met de voorbereidingen voor de chatheffing.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters