Oud KPN-lobbyiste zorgt voor wetsvoorstel om 'chatheffing' mogelijk te maken

Ondanks het initiatief van Maxime Verhagen om extra heffingen op online mobiele diensten zoals WhatsApp en Skype, inmiddels bekend onder de noemer ‘chatheffingen’, aan banden te leggen, heeft een VVD-Kamerlid een wetsvoorstel ingediend om dat juist mogelijk te maken.

KPN logo

En die politica, Afke Schaart, is toevallig een oud-lobbyiste van KPN, merkt HP de Tijd op. Totdat Schaart Kamerlid werd vorig jaar, was ze Directeur Public Affairs bij KPN.

Zij had bij KPN de functie om onder andere in de Tweede Kamer de belangen van haar werkgever te behartigen. Hoewel ze dat nu niet meer doet en dus strikt genomen niets verkeerds doet, is het wel heel toevallig dat juist Schaart dit pro-KPN-wetsvoorstel ingediend heeft.

Zeker omdat minister Verhagen, afgevaardigd door coalitiepartner CDA, juist met het tegenovergestelde bezig is, laat Nu.nl weten. Verhagen heeft al aangekondigd met een nota te komen waarin de extra heffingen juist aan banden gelegd worden. Iets dat overigens ook de oppositie probeert te bereiken.

Maar hoe het ook gaat aflopen politiek gezien, en of er nou wel of niet sprake is van belangenverstrengeling, KPN liet al weten voorlopig gewoon door te gaan met de voorbereidingen voor de chatheffing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gastvannu -

  KPN verdient genoeg geld. En zou het niet beter zijn dat politici niet mengen met bedrijfsbelangen. Internet moet vrij toegankelijk blijven voor iedereen waar ook ter wereld. ook dus op vakantie 1 tarief, het is ook toch 1 europa. dat is ons toch ook opgedrongen.

 2. Dave -

  Ik twijffel er steeds harder aan of ik nog wel abbonee blijf bij KPN iig! Als er een telco komt die garandeert niets aan die prijzen te gaan doen ben ik overstag… mss goede tip voor de marketingmensen die hier ook wel ens komen spieken 😉

  1. Johan857 -

   Ik zit bij Telfort en de KPN, als dit er door dreigt te komen, zeg ik alles wat ik met KPN heb op.
   Hopende doen meer mensen dat.
   Ik ga al een mail sturen naar de KPN, dat ik het ga opzeggen, mocht het door gaan. Geldwolven zijn het.
   Eerst de banken, we zijn verplicht te bankieren en dan moet je betalen, zelfs voor het bankpasje zodat ze nog meer mensen op straat kunnen zetten.
   Geldwolven zijn het, ze maken alles kapot. En we zitten in de crisis zeggen ze, maar ze maken de crisis zelf.

 3. Hans -

  Dit heeft niks met links of rechts te maken Dennis, maar je voorkeur is nu wel duidelijk. Het kamerlid had van iedere partij lid kunnen zijn en heeft zeker niet op eigen initiatief gehandeld. Natuurlijk op verzoek van KPN, die zijn contacten gebruikt. De oorzaak is dus duidelijk de KPN zelf, waarvan ik al eerder de gedachte had dat het daar halve mafiosi zijn.

  1. johan857 -

   Heeft niets met rechts te maken, het is de KPN die er een vrouwtje neer gezet heeft, overal zitten dit soort mensen, kijk maar eens welk beroep ze voorheen hadden, of waar ze commissaris zijn of waren.
   Het is gewoon een Kartel dus binnenkort volgen de andere, dan ga ik gewoon een buitenlandse provider zoeken. Als ze alles in Nederland kapot willen maken, dat kan dat kunnen wij ook. Als we ze allemaal boycotten, dan praten ze wel anders, met hun kartels. Wij maken een Boycotkartel.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters