Oud-medewerkers van Nokia starten nieuw bedrijf om MeeGo-smartphones te maken

Een aantal oud-managers van Nokia heeft een nieuw bedrijf opgericht: Jolla. De oud MeeGo-medewerkers gaan met behulp van investeerders nieuwe MeeGo-smartphones maken.

Jolla MobileHet bedrijf heeft zich officieel via LinkedIn en Twitter gepresenteerd. Naar eigen zeggen bestaat het bedrijf uit allemaal oud-medewerkers van Nokia die betrokken waren bij de ontwikkeling van MeeGo en smartphones als de N950 en de N9 binnen Nokia. Deze groep mensen is ontslagen nadat Nokia MeeGo liet voor wat het is en overstapte op Windows Phone.

Het bedrijf zal op een later tijdstip zijn exacte plannen gaan ontvouwen. Via Twitter laten de oprichters alvast weten bezig te zijn met nieuwe MeeGo-smartphones. Bedrijven mogen nagenoeg licentievrij gebruikmaken van de software omdat Nokia het opensource heeft gemaakt sinds het bedrijf gestopt is met de ontwikkeling van de software. Jolla zal wel de Nokia N950-hardware gaan ondersteunen, maar niet de Nokia N9, zo laten de oprichters in een Tweet weten. Dit zou komen omdat Nokia eigenaar is van de N9 en Jolla daar vooralsnog geen zeggenschap over heeft.

De CEO van Jolla Mobile is Jussi Hurmola, oud directeur van MeeGo releases binnen Nokia. Daarnaast is nog een onbekend aantal andere hooggeplaatste ex-managers bij Nokia verantwoordelijk geworden bij Jolla Mobile. Onduidelijk is nog wanneer de eerste smartphone van het bedrijf op de markt gaat komen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters