Oud topman KPN ziet weer mogelijkheden tot overnames

Voormalig CEO van KPN Ad Scheepbouwer ziet weer mogelijkheden tot overnames van andere telco’s. Hij denkt dat regeringen in Europa die nog overheidstelefoniebedrijven hebben, die te koop gaan zetten om op een makkelijke manier hun begrotingen rond te krijgen.

zendmast

In de komende jaren komen er zo aardig wat mogelijkheden tot uitbreiding bij voor KPN, meldt Scheepbouwer in een interview met Dow Jones Newswires. Scheepbouwer heeft tien jaar leiding gegeven aan KPN en is net vertrokken als hoogste baas bij de grootste telco van Nederland.

Behalve de staatstelefoniebedrijven, is er nog een andere prooi voor happige telco’s te verwachten, meldt Scheepbouwer in het interview. Veel telco’s herschikken hun portfolio’s en zetten hun minderheidsbelangen in andere telco’s te koop. Vodafone deed dat onlangs ook. Aan de andere kant merkt hij dat kleinere telco’s bezig zijn te fuseren, om een grotere rol op de internationale telecommarkt te spelen.

KPN presenteert momenteel goede cijfers. Zeventig procent van de winst wordt gemaakt in Nederland. De andere dertig procent wordt gehaald uit Base (in België) en E-Plus (in Duitsland). Die hebben in hun thuislanden marktaandelen van respectievelijk 18 en 15 procent. Scheepbouwer zegt dat KPN erop mikt die marktaandelen uit te breiden tot een kwart in die landen.

Scheepbouwer moest nog enig chagrijn kwijt over het ingrijpen van de Europese Commissie op de internationale roamingtarieven. Dat kost KPN 500 miljoen euro per jaar. Ook lijdt de traditionele telefoon- en sms-functie onder de opkomst van het mobiele internet. En daar wordt ook geld op ingeleverd door de telco. 2011 Kan daarom wel eens een moeilijk jaar worden voor sommige Europese telco’s, want ze hebben allemaal met deze verschijnselen te maken, aldus Scheepbouwer.

Bron: Total Telecom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters