Oud-Vodafone Nederland CEO haalt uit naar KPN

Oud Vodafone CEO Jens Schulte-Bockum heeft in een interview met FD.nl aangegeven dat de providers zelf grove fouten hebben gemaakt in het beleid omtrent mobiel internet. De CEO meent dat onder meer KPN met zijn chatheffing voor flinke imagoproblemen heeft gezorgd.

Schulte-Bockum is vanaf 1 april CEO van Vodafone Duitsland en laat daarmee Nederland achter zich. In een interview met het Financieel Dagblad ventileert de scheidend CEO zijn mening over het falende beleid van de drie grote Nederlandse providers. Volgens de oud-CEO hebben de Nederlandse providers slecht gepresteerd op het vlak van consumentenvertrouwen en transparantie. De topman hekelt dan ook met name het proefballonnetje van KPN waarbij de provider inzette op het tariferen van chats via internet en het bekijken van YouTube-filmpjes. Volgens Schulte-Bockum “is de proefballon van een chatbelasting een ‘stompzinnige reactie’, waarbij het sussen van onrust onder aandeelhouders te veel haaks was komen te staan op het belang van klanten.”

Ook gaat de topman in op het beeld dat providers over zich zelf uitgeroepen hebben omtrent het gelijktijdig verhogen van de tarieven. Het onstane negatieve beeld vindt de topman ‘begrijpelijk, maar onterecht’, dit omdat de providers gezamenlijk met teruglopende marges te maken hebben en hierop toevalligerwijs gelijktijdig op reageerden met hogere internettarieven. ‘De argeloze buitenstaander die de tarieven collectief ziet stijgen, constateert al snel een gecoördineerde actie. De waarheid is dat wij allemaal tegen het probleem van krimp aanliepen en gelijktijdig actie ondernamen. Dat is prima verklaarbaar’, aldus de CEO.

De topman besluit zijn betoog door zijn zorgen uit te spreken over de toekomst van het netwerk. De CEO is bang dat providers geen sluitend businessplan kunnen maken voor het aankomende 4G-netwerk en daardoor niet meer de kwaliteit kunnen bieden en de snelheid die consumenten gewend zijn en ook verwachten. De providers moeten momenteel veel investeren en krijgen minder geld binnen, waardoor de marge elke maand meer onder druk komt te staan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters