Deze vijf oude toestellen zijn behoorlijk wat waard

Elk jaar komen er weer nog geavanceerdere smartphones op de markt, waardoor toestellen van het jaar daarvoor alweer ontzettend verouderd en ongewild lijken. Het kan echter belonend zijn om je oude toestellen niet meteen weg te doen. Sommige modellen worden namelijk steeds meer waard naarmate ze ouder worden worden verheven tot een collector’s item. Als je één van deze vijf verouderde toestellen hebt, kun je er nog behoorlijk wat voor krijgen.

Apple iPhone 2G

Uiteraard staat de originele iPhone uit 2007 op de lijst. Het toestel was revolutionair voor zijn tijd en introduceerde de wereld tot veel features die vandaag standaard zijn geworden. Door velen wordt de iPhone 2G gezien als één van de meest geweldige gadgets ooit en het toestel wordt ook gezien als een collector’s item. Als je bij Ebay en marktplaats kijkt, zie je om de zoveel tijd een exemplaar voorbij komen. Het gaat er echter wel om dat de iPhone in perfecte staat is, dan kun je er de hoofdprijs voor krijgen. Zo kan de telefoon in de originele verpakking je duizenden euro’s opleveren. Dat is zelfs nog meer dan wat de iPhone X kost.

Originele iPhone 2G collector's item

Motorola Aura

De Motorola Aura is ook een collector’s item en zagen we in 2008 verschijnen. Tien jaar later ziet het toestel er wonderbaarlijk genoeg nog steeds futuristisch uit. Dit collector’s itempje was eigenlijk maar een simpel toestel, maar wat hem zo bijzonder maakt zijn de gebruikte premium materialen. Zo zijn voor de behuizing roestvrij staal en saffieren gebruikt. Binnenin vinden we het precisiewerk van een luxe horloge met Zwitserse tandwielen van gehard staal en kogellagers. Waar de meeste toestellen in waarde verlagen na verloop van tijd, is dit nauwelijks gebeurd bij de Aura R1. Je zou er nog makkelijk 1000 euro voor moeten kunnen krijgen. De prijs van collector’s items word echter bepaald door wat iemand bereid is om ervoor neer te tellen, wat je ervoor krijgt zou opeens ook een stuk hoger kunnen worden.

Motorola Aura

Nokia 8110

De meeste mensen zullen de Nokia 8110 kennen uit de allereerste The Matrix film uit 1999. Hoewel de film nu al redelijk oud is, blijft het toch iets dat iedereen gezien moet hebben. Neo krijgt in de film een mysterieus pakketje toegestuurd, waarin de Nokia 8110 in blijkt te zitten. Uiteraard begint het toestel precies op het juiste moment te rinkelen en op magische wijze schuift het klepje aan de onderkant vanzelf naar onderen om een keyboard te onthullen. In het echt gebeurde dat niet automatisch, maar moest je zelf het klepje schuiven. Liefhebbers van de films zullen het apparaat graag in handen willen krijgen en hoe ouder het toestel wordt, hoe meer het waard zal zijn. Zorg er wel voor dat hij in een goede staat verkeert.

Nokia 8110

Samsung SPH-N270

In de opvolger van de eerste Matrix, The Matrix Reloaded, was het Samsung’s beurt om in de spotlight gezet te worden. Deze keer gaan ze aan aan de gang met een Samsung SPH-N270. Samsung had duidelijk geleerd van het feit dat de Nokia 8110 niet hetzelfde werkte in de film als in het echt. In The Matrix Reloaded schuift het oorstukje van het toestel automatisch naar boven met de druk van een knop en jawel, in de echte wereld konden gebruikers ook van de knop gebruik maken. Het feit dat het toestel in The Matrix wordt gebruikt, helpt natuurlijk al om het extra gewild te maken. Wat het nog meer tot een collector’s item maakt, is dat er maar 10.000 exemplaren zijn gemaakt. Op het moment krijg je er rond de 600 euro voor. Niet slecht voor een oud toestel.

Samsung SPH-N270

Motorola DynaTAC

De Motorola DynaTAC is een hele unit, maar was vergeleken met andere opties uit de jaren tachtig nog behoorlijk mobiel. Hij is natuurlijk niet echt een smartphone, maar wel een telefoon waar je behoorlijk wat geld voor zou kunnen krijgen. De DynaTAC 8000S werd in 1994 de eerste commerciële mobiele telefoon en in de jaren negentig werden er nog nieuwe modellen van uitgebracht. Als je houdt van wat oudere series zul je het toestel zeker kennen uit Saved By the Bell. Ook Michael Douglas had er eentje in Wall Street. Op het moment staat er een DynaTAC 8000M te koop op Ebay voor zo’n 1.600 euro.

Motorola DynaTAC

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters