Oudere HTC-smartphones krijgen geen Windows Mobile 6.5-update

HTC Benelux-directeur Mark Moons heeft bekendgemaakt dat een groot aantal HTC-telefoons geen update gaat krijgen naar Windows Mobile 6.5. Hieronder vallen onder andere de Touch HD, Touch Pro en Touch Diamond.

HTC Touch HD

Populaire telefoons zoals de HTC Touch HD, Touch Pro en Touch Diamond zullen geen update krijgen naar Windows Mobile 6.5. Dat heeft HTC Benelux-directeur Mark Moons onlangs bekendgemaakt. De reden hiervoor is dat het voor HTC te veel tijd kost om de laatste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem geschikt te maken voor deze ‘oude’ telefoons. Bovendien zijn mensen met deze wat oudere HTC-smartphones minder geneigd om een update te doen, aldus Moons. Het is opvallend dat HTC ervoor kiest om deze telefoons geen update te geven. Telefoons zoals de Touch HD zijn nog steeds populair en zijn hardwarematig niet veel anders dan de telefoons die wel een update krijgen.

In een reactie op Tweakers.net heeft een gebruiker van HTC te horen gekregen dat de Windows Mobile 6.5-update eind deze maand tot ergens begin volgende maand verwacht wordt. Gebruikers van onder andere de Touch Diamond 2 kunnen dan hun telefoon upgraden naar de nieuwste versie van het Windows Mobile-OS. Ook de Touch Pro 2 zal een update krijgen. HTC zal met de update een vernieuwde versie van de grafische schil TouchFlo meeleveren. Behalve een update verandert ook de naam. HTC’s eigen interface heet nu Sense, net zoals de grafische schil die het bedrijf over zijn Android-telefoons heenlegt.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Fernand -

  Ik heb de HTC Touch HD nog geen jaar in bezit. Frustrerend dat een upgrade naar WM 6.5 niet mogelijk is. Na 2 HTC's lijkt het mij verstandig om uit te kijken naar een ander merk. Jammer.

 2. Andy -

  Domipost, dat gaat ze zeker klanten kosten, geen hotfixes of niet, ik heb nu een htc van het werk en 1 thuis maar het zal hoogstwaarschijnlijk de laatste zijn.

 3. alfons -

  dat is echt niet leuk koop ik enkele maanden terug een htc hd waar nu de nieuwste 6.5 er niet op kan mooi is dat ik denkt zo als veel mensen zo snel de htc hd opruimen en terug naar nokia htc dit kost jullie op lange termijn klanten die van mij staat vanavond nog op markplaats nooit geen htc meer en bedankt

 4. Tevreden HTC user -

  🙁
  Erg jammer dat de HTC touch HD geen 6.5 upgrade krijgt.
  Ik ben zeer tevreden met de HD, maar vind het meer dan normaal dat een toestel van 1 jaar oud meegenomen wordt in de upgrade rondes. Het is pure onzin dat mensen van oudere telefoons geen upgades doen. Er zijn niet voor niets een HTCpedia of een XDA developers sites

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters