Ouderen ook mobiel actief op internet

Ouderen doen volop mee op internet. In de afgelopen zeven jaar is het aantal 55-plussers dat actief is op internet verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ouderen internet

Vorig jaar had 95 procent van de 55- tot  65-jarigen toegang tot internet. Van de iets oudere groep 65- tot 75-jarigen was driekwart regelmatig op internet te vinden. Vooral de deelname aan sociale media stijgt razendsnel. Bijna de helft van de 55- tot 65-jarigen is actief op  Facebook, Twitter of Hyves. In 2010 was nog maar 22 procent van de ouderen actief op dit gebied. 

Uit Engels onderzoek, geciteerd door The Telegraph, blijkt dat 52 procent van de ouderen zich geen leven meer kan voorstellen zonder internet. Als zij uithuizig zijn, willen de senioren graag verbonden blijven met internet. Zeker 58 procent selecteert zijn vakantieadres op de aanwezigheid van gratis WiFi. Dat wordt duidelijk uit cijfers van computervereniging Senior Web. In caravan, tent of hotel willen de 55-plussers een draadloze internetverbinding om zo in contact te blijven met het thuisfront.


Veruit de belangrijkste activiteit van ouderen op internet is e-mailen. Dat doet bijna 75% van de 55-plussers en 45% van de 65-plussers, meldt de Nom Print en Doelgroepmonitor, die door Marketingfacts wordt geciteerd. Direct na het e-mailen komt online bankieren. Dat doet bijna 60% van de 55-plussers, en 40% van de gepensioneerden. De derde activiteit in het rijtje is nieuws consumeren via online nieuwsbrieven. Dat doet 40% van de 55-plussers en 30% van de 65-plussers. 

Ouderen hebben ook online een scherp oog voor prijs en kwaliteit. Als zij eenmaal een goede telefoon hebben, willen ze die graag houden. Teveel betalen voor mobiele abonnementen willen zij niet, zo blijkt uit onderzoek. Daarom komt een flink aantal senioren als vanzelf uit bij de goedkoopste oplossing: een sim only-abonnement, met of zonder internet bundel, voor hun smartphone. Dat levert een maandelijks prijsvoordeel op in combinatie met een zelf aangeschafte telefoon.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters