Oukitel U18: iPhone X lookalike kost tijdelijk 160 dollar

Oukitel is een Chinees merk dat op blijft vallen. Je kent ze misschien van de Oukitel K10, een toestel met een 10.000 mAh batterij. In een wereld waar de meeste smartphones rond de 3.000 mAh schommelen mogen we dat gerust opvallend noemen. Nu komt de fabrikant met een nieuw toestel, de Oukitel U18. De focus is duidelijk: Apple’s iPhone X kopiëren. 

Oukitel U18: iPhone X lookalike

Onlangs schreven we al over een iPhone X-kopie van het Chinese merk Noa. Naar verwachting zal de markt de komende maanden overspoeld worden met slappe aftreksels van techbedrijven waarvan je nog nooit heb gehoord. Vaak draaien ze op Android, maar is de software aanvankelijk amper van iOS te onderscheiden.

De Oukitel U18 past niet in dat plaatje. Qua design is het toestel aan de voorkant een regelrechte kopie van de iPhone X. De fabrikant probeert je echter niet wijs te maken dat je een iPhone in je hand hebt. Dit is echt een Android smartphone, die ook op zichzelf indruk moet gaan maken. Maar met wat voor specificaties hebben we te maken?

Oukitel U18 iPhone X

Oukitel U18 iPhone X

Het eerste wat opvalt is het bijzonder lange scherm. Het is de eerste smartphone met een beeldverhouding van 18:9. Dat is precies het formaat dat je vaak in de bioscoop ziet. Je kunt er dus in theorie films op kijken, zonder dat je te maken hebt met zwarte randen. Dat maakt het visuele plaatje net wat indrukwekkender, in ieder geval op papier. Helaas gooit een andere specificatie roet in het eten.

De Oukitel U18 heeft namelijk ‘slechts’ een 720p HD 5.85-inch scherm. Met die resolutie ga je niet de audiovisuele revolutie ervaren die men belooft. Bovendien is op het moment van schrijven verder maar weinig content geoptimaliseerd voor dit beeldformaat. Apps zullen het bijvoorbeeld zelden benutten.

Spotgoedkope limited edition

Het scherm is echter absoluut de hele reden dat dit toestel bestaat. Dankzij de notch doet de Oukitel U18 dus meteen denken aan de iPhone X. Een langere iPhone X. Maar zodra je de smartphone kantelt, valt die illusie helaas in duigen. Het dikkere frame kan niet aan Apple’s design tippen. Maar ja, we hebben hier ook niet met een peperduur flagship te maken.

Onder de motorkap zit de MediaTek MT6750T, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen en een 4000 mAh batterij. Nou niet bepaald de meest high-end samenstelling, maar genoeg om de dag door te komen.

Voor de prijs van een iPhone X, kun je ongeveer zeven keer dit toestel aanschaffen. De Oukitel U18 gaat namelijk slechts 159,99 dollar kosten. Mits je er voor 7 februari bij bent. Daarna zul je 179,99 moeten neerleggen. Volgens makers worden er slechts 999 exemplaren geproduceerd. Een stijlvolle limited edition of een goedkope verkooptruc bij weinig interesse? Wellicht weet jij het antwoord. Check ook deze kopie van de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters