OV-bedrijven starten test met inchecken via de smartphone

Inchecken met je smartphone in het openbaar vervoer: vanaf vandaag is dat voor 200 proefpersonen mogelijk. Dit initiatief heet Smart-OV. De drijvende krachten hierachter zijn alle openbaar vervoersbedrijven, KPN en Vodafone.

OV-bedrijven starten test met inchecken via de smartphone header3

Bijna alle smartphones hebben tegenwoordig een NFC-chip. Dit biedt erg veel mogelijkheden voor ontwikkelaars. Iedereen heeft zijn of haar smartphone bijna altijd bij zich, dus waarom zetten we deze apparaten niet in voor alledaagse activiteiten?

Er gebeurt vandaag veel op het gebied van contactloze handelingen door smartphones. ING kondigde eerder vandaag aan dat zijn mobiele betaaldienst gebruikt kan worden. Nu hebben de openbare vervoerders hun initiatief gepresenteerd. Met Smart-OV kun je niet alleen in- en uitchecken, maar ook zien wat je saldo is en óf je wel ingecheckt bent.

Om gebruik te maken van Smart-OV moet je in het bezit zijn van een Android-telefoon met NFC. Verder is Smart-OV nu alleen nog mogelijk als je een speciale simkaart hebt van Vodafone of KPN. Deze simkaart is ontwikkeld om gegevens veilig door te sturen, waaronder je OV chipkaart-gegevens.

In de aankomende drie maanden kunnen 200 proefpersonen Smart-OV proberen. Aan de hand van feedback wordt de app geoptimaliseerd. Als alles goed werkt zal de functie voor een breder publiek beschikbaar worden. Het wordt dan ook voor andere providers mogelijk om Smart-OV te gebruiken.

Smart-OV werkt bij alle openbare vervoerders. In de testperiode wordt er onder andere getest of alle incheckpalen goed reageren op de app.

Bron: ov-chipkaart

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters