Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken

Je hebt geen ov-chipkaart meer nodig om de trein te of bus te pakken. Je kunt namelijk vanaf nu gewoon met je smartphone inchecken dankzij ov-chip mobiel. Althans, als je aan alle voorwaardes voldoet.

Ov-chip mobiel: inchecken met je smartphone

Heb je een Android smartphone en pak je geregeld de trein of bus? Dan hebben we goed nieuws voor je. Binnenkort kun je dan namelijk met je smartphone inchecken.

ov-chip mobiel

Een ov-chipkaart is dan dus overbodig. Ov-bedrijven en telecompartijen hebben samen het systeem ov-chip mobiel ontwikkeld. Consumenten kunnen zich ervoor aanmelden via de bijbehorende website.

Althans, als je dus een Android smartphone hebt. Bovendien kunnen voorlopig enkel klanten van Vodafone, KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom ervan gebruik van maken.

ov-chip mobiel

Ook studenten moeten we teleurstellen. Je kunt namelijk enkel met je smartphone inchecken bij het ov als je op vol tarief reist. Allemaal beperkingen die het toch een wat minder elegante oplossing maken.

Een hoop beperkingen, maar daar gaat verandering in komen

Gelukkig gaat daar binnenkort verandering in komen. Volgens woordvoerder Nicky Jansen is het een ontzettend ingewikkelde techniek. Gaandeweg zullen er steeds meer elementen toegevoegd worden, waaronder reizen met korting.

Voor eigenaars van een iPhone ziet de toekomst er helaas wat minder rooskleurig uit. Apple staat het simpelweg niet toe, technisch gezien. Dat ligt dus geheel aan de techgigant. Derde partijen kunnen namelijk niet de NFC-chip in iPhones gebruiken voor hun eigen platformen.

Voorlopig zal de standaard ov-chipkaart niet verdwijnen. Smartphones raken leeg, toestellen raken verouderd en de technieken veranderen snel. Daarmee is het plastic kaartje altijd een stabiel alternatief.

Nu kun je dus steeds meer met je smartphone doen buiten de deur. Het is immers ook al mogelijk om af te rekenen met je smartphone. Neem alvast een voorproefje op deze toekomst en meld je aan op de officiële website.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters