Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken

Je hebt geen ov-chipkaart meer nodig om de trein te of bus te pakken. Je kunt namelijk vanaf nu gewoon met je smartphone inchecken dankzij ov-chip mobiel. Althans, als je aan alle voorwaardes voldoet.

Ov-chip mobiel: inchecken met je smartphone

Heb je een Android smartphone en pak je geregeld de trein of bus? Dan hebben we goed nieuws voor je. Binnenkort kun je dan namelijk met je smartphone inchecken.

ov-chip mobiel

Een ov-chipkaart is dan dus overbodig. Ov-bedrijven en telecompartijen hebben samen het systeem ov-chip mobiel ontwikkeld. Consumenten kunnen zich ervoor aanmelden via de bijbehorende website.

Althans, als je dus een Android smartphone hebt. Bovendien kunnen voorlopig enkel klanten van Vodafone, KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom ervan gebruik van maken.

ov-chip mobiel

Ook studenten moeten we teleurstellen. Je kunt namelijk enkel met je smartphone inchecken bij het ov als je op vol tarief reist. Allemaal beperkingen die het toch een wat minder elegante oplossing maken.

Een hoop beperkingen, maar daar gaat verandering in komen

Gelukkig gaat daar binnenkort verandering in komen. Volgens woordvoerder Nicky Jansen is het een ontzettend ingewikkelde techniek. Gaandeweg zullen er steeds meer elementen toegevoegd worden, waaronder reizen met korting.

Voor eigenaars van een iPhone ziet de toekomst er helaas wat minder rooskleurig uit. Apple staat het simpelweg niet toe, technisch gezien. Dat ligt dus geheel aan de techgigant. Derde partijen kunnen namelijk niet de NFC-chip in iPhones gebruiken voor hun eigen platformen.

Voorlopig zal de standaard ov-chipkaart niet verdwijnen. Smartphones raken leeg, toestellen raken verouderd en de technieken veranderen snel. Daarmee is het plastic kaartje altijd een stabiel alternatief.

Nu kun je dus steeds meer met je smartphone doen buiten de deur. Het is immers ook al mogelijk om af te rekenen met je smartphone. Neem alvast een voorproefje op deze toekomst en meld je aan op de officiƫle website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters