Overheid begint met controle van sms-diensten

Het ministerie van Economische Zaken is begonnen met de controle van sms-diensten. De overheidsinstantie wil nagaan of de dienstverleners zich wel aan de regels houden aangezien de laatste tijd veel klachten naar voren komen.

Volgens Nu.nl is de overheid begonnen met het controle van aanbieders in Nederland die actief zijn op de sms-markt. Momenteel zijn vooral kinderen nog vaak de dupe van sms-diensten die niet duidelijk communiceren hoeveel de dienst nou daadwerkelijk kost. Hierdoor krijgen de gebruikers alsnog hoge rekeningen toegeschoven en abonnementen waarvan ze niet weten hoe ze er af moeten komen. In overleg met de Consumentenautoriteit en telecomtoezichthouder OPTA houdt Heemskerk de sms-gedragscode tegen het licht om te zien of alle partijen zich wel aan de regels houden. Eind september moet dit duidelijk zijn, aldus het ministerie.

”We zijn nu extra goed aan het controleren of ze zich bijvoorbeeld wel aan de afgesproken gedragscode houden. Gebruikers van sms-diensten en in het bijzonder kinderen mogen niet de dupe zijn van ‘ogenschijnlijk’ gratis sms-jes”. Over de uitkomsten van de evaluatie treedt Heemskerk zo snel mogelijk met de telefoonbedrijven en sms-aanbieders in gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters