Overheid begint met controle van sms-diensten

Het ministerie van Economische Zaken is begonnen met de controle van sms-diensten. De overheidsinstantie wil nagaan of de dienstverleners zich wel aan de regels houden aangezien de laatste tijd veel klachten naar voren komen.

Volgens Nu.nl is de overheid begonnen met het controle van aanbieders in Nederland die actief zijn op de sms-markt. Momenteel zijn vooral kinderen nog vaak de dupe van sms-diensten die niet duidelijk communiceren hoeveel de dienst nou daadwerkelijk kost. Hierdoor krijgen de gebruikers alsnog hoge rekeningen toegeschoven en abonnementen waarvan ze niet weten hoe ze er af moeten komen. In overleg met de Consumentenautoriteit en telecomtoezichthouder OPTA houdt Heemskerk de sms-gedragscode tegen het licht om te zien of alle partijen zich wel aan de regels houden. Eind september moet dit duidelijk zijn, aldus het ministerie.

”We zijn nu extra goed aan het controleren of ze zich bijvoorbeeld wel aan de afgesproken gedragscode houden. Gebruikers van sms-diensten en in het bijzonder kinderen mogen niet de dupe zijn van ‘ogenschijnlijk’ gratis sms-jes”. Over de uitkomsten van de evaluatie treedt Heemskerk zo snel mogelijk met de telefoonbedrijven en sms-aanbieders in gesprek.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters