Overheid onderzoekt opnieuw electromagnetische straling

Het ministerie van VROM heeft bekendgemaakt dat er een nieuw onderzoek zal gestart worden naar de mogelijk schadelijke gevolgen van de electromagnetische straling die vrij komt van UMTS en GSM masten in Nederland. Het budget dat hiervoor ter beschikking gesteld zal worden is 16,6 miljoen euro en dit geld zal helemaal opgaan aan een diepgaand onderzoek omtrent de genoemde straling.

De meeste straling is afkomstig van GSM en UMTS antennes maar er wordt in het onderzoek ook rekening gehouden met zaken als de detectiepoortjes op luchthavens die ook steeds vaker in belangrijke gebouwen opduiken. Door middel van de nieuwe onderzoeken probeert VROM de onrust onder de bevolking weg te nemen. De landelijke opinie is nog steeds dat mensen denken dat de masten een gevaar zijn voor de volksgezondheid en dat ze er liever niet in de buurt ervan willen wonen. Veel mensen claimen slapeloze nachten van de masten te hebben en erg veel hoofdpijn en misselijkheid.

Het Ministerie benadrukt dat er vooralsnog geen enkele reden tot ongerustheid is en dat het onderzoek juist bedoeld is om de groeiende onrust onder de bevolking weg te nemen. Echter hebben onderzoeken in het verleden al uitgewezen dat UMTS masten niet schadelijk zijn voor de volksgezondheid en dat er ook geen correlatie is met de genoemde symptomen en de masten. Waarom VROM wederom besluit om toch zo veel geld erin te steken is een raadsel omdat dit al veelvuldig is onderzocht en het geld kan misschien beter worden gebruikt om mensen beter voor te lichten over de masten dan een compleet nieuw onderzoek te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters