Overheid VS start onderzoek naar machtmisbruik providers

De Amerikaanse overheid gaat onderzoeken of de twee telecomaanbieders Verzion en AT&T misbruik maken van hun sterke marktpositie in de Verenigde staten, meldt The Wall Street Journal.

AT&THet onderzoek naar machtsmisbruik door de twee providers zal niet formeel zijn, maar alle activiteiten van beide telecomaanbieders zullen wel onder een vergrootglas worden gelegd. De activiteiten zullen getoetst worden aan de hand van het Amerikaanse mededingingsrecht volgens mededingingscommissaris Christine Varney. Zij vindt het hoogtijd worden dat de regering deze wet gaat toepassen om grote bedrijven te kunnen straffen als ze misbruik maken van het feit dat ze een groot marktaandeel in bezit hebben, de wet is de afgelopen tijd niet meer gebruikt om machtsmisbruik tegen te gaan.

Vooral de exclusieve deal tussen Apple en AT&T over de iPhone zal grondig getoetst worden, net als de overeenkomst tussen Verzion en Rim over het alleenrecht om het BlackBerry toestel Storm aan te bieden. Ook het feit dat diensten zoals Skype worden tegengehouden op de netwerken van telecomproviders in Amerika zal grondig getoetst worden op rechtvaardigheid.

AT&T en Verzion hebben samen 90% van alle telefoonaansluitingen in de VS in handen en maar liefst 60% van de markt voor draadloze diensten, zoals internet en mobiele telefonie. Het onderzoek zal waarschijnlijk niet tot een veroordeling door een rechtbank lijden omdat de bedrijven apart niet meer dan 50% van de telecommarkt bedienen. Het niet officiële onderzoek is vooral bedoeld om de twee providers te waarschuwen en ervoor te zorgen dat ze hun beleid zonder rechtspraak aan zullen gaan passen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters