Overheid VS start onderzoek naar machtmisbruik providers

De Amerikaanse overheid gaat onderzoeken of de twee telecomaanbieders Verzion en AT&T misbruik maken van hun sterke marktpositie in de Verenigde staten, meldt The Wall Street Journal.

AT&THet onderzoek naar machtsmisbruik door de twee providers zal niet formeel zijn, maar alle activiteiten van beide telecomaanbieders zullen wel onder een vergrootglas worden gelegd. De activiteiten zullen getoetst worden aan de hand van het Amerikaanse mededingingsrecht volgens mededingingscommissaris Christine Varney. Zij vindt het hoogtijd worden dat de regering deze wet gaat toepassen om grote bedrijven te kunnen straffen als ze misbruik maken van het feit dat ze een groot marktaandeel in bezit hebben, de wet is de afgelopen tijd niet meer gebruikt om machtsmisbruik tegen te gaan.

Vooral de exclusieve deal tussen Apple en AT&T over de iPhone zal grondig getoetst worden, net als de overeenkomst tussen Verzion en Rim over het alleenrecht om het BlackBerry toestel Storm aan te bieden. Ook het feit dat diensten zoals Skype worden tegengehouden op de netwerken van telecomproviders in Amerika zal grondig getoetst worden op rechtvaardigheid.

AT&T en Verzion hebben samen 90% van alle telefoonaansluitingen in de VS in handen en maar liefst 60% van de markt voor draadloze diensten, zoals internet en mobiele telefonie. Het onderzoek zal waarschijnlijk niet tot een veroordeling door een rechtbank lijden omdat de bedrijven apart niet meer dan 50% van de telecommarkt bedienen. Het niet officiƫle onderzoek is vooral bedoeld om de twee providers te waarschuwen en ervoor te zorgen dat ze hun beleid zonder rechtspraak aan zullen gaan passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters