Overheid wil 800 Mhz-band vrij gaan geven voor mobiel internet

Minister Van der Hoeven is van plan om de 800Mhz-band versneld te gaan vrijgeven voor mobiel internet. De minister wel handig inspelen op de groeiende trend van mobiel internet.

LTE man

De regering bekijkt nu de mogelijkheden om de uitrol van de 800Mhz-band versneld door te gaan voeren, zo meld Nu.nl. Volgens minister Maria van der Hoeven zou het vrijgeven van de 800Mhz-band het gebruik van mobiel internet nog verder stimuleren en moet de overheid nu inspelen op de trend. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat in heel Europa de vraag naar mobiel breedband snel stijgt en daarom zou de 800Mhz-band al voor 2017 vrijgegeven moeten worden voor telco’s.

De 800Mhz-band werd gebruikt voor het uitzenden van analoge TV echter is deze sinds 2006 uit de lucht gehaald met de komst van digitale televisie waarna de band nagenoeg ongebruikt is. Echter zijn er ook gevaren voor de 800Mhz-band aangezien professionele geluidsapparatuur vaak gebruik maakt van deze frequentie en ook andere apparaten zouden op deze band kunnen gaan storen. De verwachting is dat deze lange golf wel van betere kwaliteit is dan de onlangs geveilde 2.6Ghz-band waardoor er hogere LTE-snelheiden bereikt kunnen worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters