Overname geruchten Palm laat aandeel flink stijgen

Overname geruchten rondom Palm hebben het aandeel van de producent met 18 procent laten stijgen. Lenovo zou interesse hebben de noodlijdende producent over te nemen.

Palm Pre

Het noodlijdende Palm kampt al enige tijd met tegen vallende verkopen en als gevolg daarvan verkeert het steeds meer in liquiditeit problemen. Palm is al een goed jaar een overname kandidaat en eerder gingen er al geruchten dat andere producenten de noodlijdende producent wouden gaan overnemen. Bedrijven als Nokia en RIM worden in de wandelgangen genoemd als mogelijke kandidaten om het merk Palm aan hun portfolio toe te voegen.

Gisteren kwamen er opeens nieuwe geruchten aan het licht op Wall Street in Amerika waardoor het aandeel Palm plots de lucht in schoot. Fabrikant Lenovo zou vergaande interesse hebben om Palm over te gaan nemen. Lenovo is zelf een hardware producent die koortsachtig ook de mobiele markt probeert te betreden met wisselend succes. Naast Lenovo zou ook BlackBerry weer interesse hebben om Palm in te lijven maar ook hier gaat het weer om geruchten van analisten. Desalniettemin weet Palm op de geruchten flink te cashen, iets dat het nodig heeft om te overleven.

Palm aandeel

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters