Overname Motorola door Google goedgekeurd door China

Het laatste grote obstakel voor de overname van Motorola Mobility door Google is weggenomen. De Chinese autoriteiten hebben de deal van 12,5 miljard dollar goedgekeurd.

Google motorolaAl eerder namen twee andere belangrijke autoriteiten diezelfde beslissing: die van de Verenigde Staten en van de Europese Unie. Bij zo’n mega-deal wordt door de autoriteiten altijd eerst goed gekeken of er geen sprake is van monopolievorming.

Google heeft vandaag bekendgemaakt dat China zich als laatste belangrijke autoriteit goedkeurend over de overname heeft uitgelaten. Hiermee is het een kwestie van weken voordat de mega-deal, die vorig jaar augustus al werd aangekondigd, definitief wordt beklonken.

Google wordt met de deal behalve software- ook hardwareleverancier. Een gegeven waar Androidproducenten als Samsung en HTC enigszins zenuwachtig van zijn geworden. Zo heeft Samsung besloten om zijn kaarten behalve op Android ook te zetten op Windows Phone, Bada en Tizen, voor het eventuele geval dat Google het besturingssysteem uitsluitend voorbehoudt aan dochter Motorola. Google heeft dergelijke plannen overigens herhaaldelijk ontkend.

Google heeft met Motorola niet alleen een telefoonmaker onder zijn vleugels, maar belangrijker nog is dat de 17.000 patenten die Motorola tijdens zijn bestaansgeschiedenis heeft verzameld in handen van Google zijn overgegaan. Met die patenten wil Google Android beschermen tegen de patentoorlog die met name Apple en Microsoft aanvoeren tegen Android.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters