Overname Motorola door Google goedgekeurd door China

Het laatste grote obstakel voor de overname van Motorola Mobility door Google is weggenomen. De Chinese autoriteiten hebben de deal van 12,5 miljard dollar goedgekeurd.

Google motorolaAl eerder namen twee andere belangrijke autoriteiten diezelfde beslissing: die van de Verenigde Staten en van de Europese Unie. Bij zo’n mega-deal wordt door de autoriteiten altijd eerst goed gekeken of er geen sprake is van monopolievorming.

Google heeft vandaag bekendgemaakt dat China zich als laatste belangrijke autoriteit goedkeurend over de overname heeft uitgelaten. Hiermee is het een kwestie van weken voordat de mega-deal, die vorig jaar augustus al werd aangekondigd, definitief wordt beklonken.

Google wordt met de deal behalve software- ook hardwareleverancier. Een gegeven waar Androidproducenten als Samsung en HTC enigszins zenuwachtig van zijn geworden. Zo heeft Samsung besloten om zijn kaarten behalve op Android ook te zetten op Windows Phone, Bada en Tizen, voor het eventuele geval dat Google het besturingssysteem uitsluitend voorbehoudt aan dochter Motorola. Google heeft dergelijke plannen overigens herhaaldelijk ontkend.

Google heeft met Motorola niet alleen een telefoonmaker onder zijn vleugels, maar belangrijker nog is dat de 17.000 patenten die Motorola tijdens zijn bestaansgeschiedenis heeft verzameld in handen van Google zijn overgegaan. Met die patenten wil Google Android beschermen tegen de patentoorlog die met name Apple en Microsoft aanvoeren tegen Android.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters