Overname Motorola door Nokia Siemens vertraagd

De overname van de netwerkactiviteiten van Motorola door het samenwerkingsverband van Nokia en Siemens is wederom vertraagd. Zou deze eerst plaatsvinden in Q4 van 2010, nu ziet het ernaar uit dat de overname vertraagd is tot aan het einde van Q1 2011.

Nokia Siemens heeft al eerder tegenslagen moeten verwerken rond de overname. In de Verenigde Staten werd er al een rechtszaak aangespannen door Huawei, die bang was dat technieken die door Motorola en Huawei samen ontwikkeld zijn, over zouden gaan naar Nokia Siemens. Deze rechtszaak is gewonnen door Huawei, waarna Motorola het bedrijf aangeklaagd heeft wegens het ontvreemden van geheime informatie.

Daarnaast wacht de combinatie al langere tijd op goedkeuring van de Chinese Mededingingsautoriteit. Op 15 december afgelopen jaar heeft de combinatie al wel goedkeuring gekregen van de Europese Commissie, waardoor er na een akkoord vanuit China geen verdere problemen voor de overname bekend zijn. De overnamesom zal een totaal bedrag bedragen van $1.2 miljard. Gelukkig voor Nokia, reageerde de beurs niet negatief op het uitstel, iets wat voor het bedrijf desastreus zou zijn geweest. Het aandeel staat op dit moment op een stand die sinds 1998 niet zo laag is geweest.

Bron: The Australian

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters