Overname Nokia goed voor Microsoft Surface, volgens Ballmer

De aanstaande switch van 30.000 Nokia-medewekers die naar Microsoft verhuizen door de op handen zijnde overname is ten goede van de Microsoft Surface-tablet. Dit laat vertrekkend CEO Steve Ballmer los in een openhartig interview met website ZDNet.

Zonder de ontwikkeling van de eerste twee Xbox-spelcomputers had Microsoft nooit de Surface kunnen maken, zegt Ballmer in het interview. Door de ervaring die het bedrijf heeft opgedaan bij het inrichten van het productieproces van de spelcomputer heeft Microsoft de lessen geleerd die ze bij de ontwikkeling van de Surface heeft gebruikt.

Toch was de ontwikkeling van de Surface een lastigere beslissing dan het ontwikkelen van de Xbox, aangezien ze met de onthulling van de Surface vele hardwarepartners tegen het zere been heeft geschopt. Sommige hardwarepartners lieten destijds hun ongenoegen publiekelijk merken.

De Surface-tablet is nog niet perfect volgens Ballmer. “We moeten nog [de Surface] nog altijd upgraden en verbeteren. De Nokia-overname is onderdeel van dat traject”, aldus de toekomstige ex-CEO van het bedrijf. Veel meer kon hij niet los laten over de overname aangezien de deal nog niet helemaal rond is.

Overname Nokia goed voor Microsoft Surface, volgens Ballmer 0619 microsoft 630x420 

Bron: ZDNet

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters