‘Overname Tidal kost Apple 500 miljoen’

Afgelopen week kwam het nieuws naar boven dat Apple misschien Tidal over gaat nemen. Volgens analist Gene Munster zal Apple dat zo’n 500 miljoen dollars kosten.

TidalTidal-vs-Spotify-feat

Het was de afgelopen week aardig onrustig bij de muziek streamers. Volgens de Wall street Journal is Apple in gesprek met Tidal over een eventuele overname. Apple heeft zelf al een streaming dienst, Apple Music, maar het bedrijf wil kennelijk meer. Het is niet gek dat Apple Tidal wil overnemen. Jay Z heeft het bedrijf vorig jaar overgenomen en sindsdien zijn er een hoop artiesten die exclusief bij de streamer te beluisteren zijn, dit betekent dat deze artiesten dus niet bij Spotify en Apple Music verkrijgbaar zijn.

500 miljoen dollars

Als de geruchten waar zijn en Apple Tidal over gaat nemen zal dit Tim Cook zo’n 500 miljoen dollars kosten. Dit bedrag is tot stand gekomen door analist Gene Munster. Munster werkt bij Piper Jaffray, een investeringsbank in de Verenigde Staten. Hij maakte de schatting van een half miljard dollar. Dit bedrag is zo’n negen keer meer dan de 56 miljoen dollars die Jay Z er vorig jaar voor betaalde. De rapper stond altijd al bekend als een goede zakenman en dat wordt nu nogmaals bevestigd als hij Tidal met zo’n winst kan verkopen.

Streamers

Op het moment zijn er een aantal grote muziek streamingdiensten zoals Napster, Google Play Music, Spotify, Apple Music en Tidal. De grootste van dit rijtje is Spotify met 30 miljoen betaalde gebruikers en 70 miljoen niet betalende gebruikers. Apple is als laatste in de streaming markt gestapt na de overname van Beats Music. Met zo’n 15 miljoen betalende gebruikers is Apple Music de op een na grootste streamingdienst.

Voordelen

Tidal
Exclusieve artiesten Tidal

Ondanks dat Tidal met 4,2 miljoen betalende gebruikers niet de grootste streamer is, kan Apple zeker profijt uit de overname halen. Als Apple de exclusieve artiesten van Tidal naar Apple Music over kan halen, en ook nog eens een succesvolle tweede streamingdienst erbij krijgt is het de investering van 500 miljoen wel waard. In de aankomende weken zullen we meer te weten komen over de uitkomst.

 

Bron: Barron’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters