‘Overname Tidal kost Apple 500 miljoen’

Afgelopen week kwam het nieuws naar boven dat Apple misschien Tidal over gaat nemen. Volgens analist Gene Munster zal Apple dat zo’n 500 miljoen dollars kosten.

TidalTidal-vs-Spotify-feat

Het was de afgelopen week aardig onrustig bij de muziek streamers. Volgens de Wall street Journal is Apple in gesprek met Tidal over een eventuele overname. Apple heeft zelf al een streaming dienst, Apple Music, maar het bedrijf wil kennelijk meer. Het is niet gek dat Apple Tidal wil overnemen. Jay Z heeft het bedrijf vorig jaar overgenomen en sindsdien zijn er een hoop artiesten die exclusief bij de streamer te beluisteren zijn, dit betekent dat deze artiesten dus niet bij Spotify en Apple Music verkrijgbaar zijn.

500 miljoen dollars

Als de geruchten waar zijn en Apple Tidal over gaat nemen zal dit Tim Cook zo’n 500 miljoen dollars kosten. Dit bedrag is tot stand gekomen door analist Gene Munster. Munster werkt bij Piper Jaffray, een investeringsbank in de Verenigde Staten. Hij maakte de schatting van een half miljard dollar. Dit bedrag is zo’n negen keer meer dan de 56 miljoen dollars die Jay Z er vorig jaar voor betaalde. De rapper stond altijd al bekend als een goede zakenman en dat wordt nu nogmaals bevestigd als hij Tidal met zo’n winst kan verkopen.

Streamers

Op het moment zijn er een aantal grote muziek streamingdiensten zoals Napster, Google Play Music, Spotify, Apple Music en Tidal. De grootste van dit rijtje is Spotify met 30 miljoen betaalde gebruikers en 70 miljoen niet betalende gebruikers. Apple is als laatste in de streaming markt gestapt na de overname van Beats Music. Met zo’n 15 miljoen betalende gebruikers is Apple Music de op een na grootste streamingdienst.

Voordelen

Tidal
Exclusieve artiesten Tidal

Ondanks dat Tidal met 4,2 miljoen betalende gebruikers niet de grootste streamer is, kan Apple zeker profijt uit de overname halen. Als Apple de exclusieve artiesten van Tidal naar Apple Music over kan halen, en ook nog eens een succesvolle tweede streamingdienst erbij krijgt is het de investering van 500 miljoen wel waard. In de aankomende weken zullen we meer te weten komen over de uitkomst.

 

Bron: Barron’s

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters