Overnamestrijd KPN nieuwe fase in

De Mexicaanse tycoon Carlos Slim heeft een nieuw bod uitgebracht op KPN. Hij wil 27,7 procent van de aandelen opkopen voor 8 euro per aandeel. KPN vindt het bod veel te laag en beraadt zich op alternatieven. Daar heeft de provider vier weken de tijd voor.

KPN storingAl eerder wees KPN een bod van de Mexicaanse zakenman af. Het bod van acht euro per aandeel staat gelijk aan een investering van 3,25 miljard euro.

KPN wijst het bod af, hoewel de huidige beurskoers iets onder die acht euro zit. Het risico bestaat dat aandeelhouders het bod van de Mexicaan wel aantrekkelijk genoeg vinden om te verkopen. KPN kan het eigen aandeel nog proberen op te waarderen door de belangen in telco’s in Belgie en Duitsland te verkopen. Waardoor de aandeelhouders een alternatief wordt geboden.

De aandelen KPN zijn het afgelopen jaar 35 procent minder waard geworden. Dat zit veel aandeelhouders dwars. De aandeelhouders hebben tot 27 juni om te beslissen over het aanbod van de Mexicaan, die KPN wil onderbrengen bij de telco America Movil, een van de vele bedrijven van de Mexicaanse holding.

KPN is bang fdat America Movil teveel macht krijgt in het bedrijf en de strategie gaat wijzigen. Veel kleine aandeelhouders komen niet opdagen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen van KPN, zodat Slim tijdens zo’n vergadering beslissingen kan doordrukken en de koers kan veranderen.

America Movil ziet de gedeeltelijke overname van KPN als een springplank naar de telecommarkt in Europa, en ziet uit naar een ‘langdurige samenwerking’ met KPN. Het Mexicaanse bedrijf zou niet uit zijn om een meerderheidsaandeel te verwerven.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie. -

    Tjonge jonge zeg.. wat kan jij weer uit je duim zuigen bart.. verhaal is weer volledig uit zijn verband getrokken. Het huidige bod enkel weken gelden was 8 euro en het nieuwe bod niet. De aandeelhouders hebben zeker inspraak, maar de bieding van movil stelt niets voor. Kpn is niets verplicht, en moeten heus niet binnen een bepaalde tijd beslissen. Dit maakt kpn zelf uit.
    Het vuurtje blijft inderdaad smeulen, dus het zal er heus wel een keer van komen.. alles ver amerikaanst hier.. maar doe je huiswerk eens een keer!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters