Zo stap je naadloos over van Apple naar Android

Hoewel veel iOS gebruikers happy zijn met Apple en de naadloze integratie tussen de verschillende iOS apparaten, komt het wel eens voor dat een iOS gebruiker zich wil losmaken van Apple. Vooral de laatste tijd woedt er wat onvrede en wordt er vaak verwezen naar de goede oude tijd met Steve Jobs, waarbij sommige huidige ontwikkelingen nooit zouden zijn gebeurd. Als je graag wilt overstappen kan het echter een wespennest zijn, maar stap voor stap komt het allemaal goed.

Nieuwe apparaten

Als eerste heb je natuurlijk nieuwe apparaten nodig. Als je helemaal van Apple af wilt zul je wel even wat moeten investeren. Je hebt een nieuw toestel nodig en dan van de Android variant. Dat kan even overweldigend zijn, want er zijn nu eenmaal veel meer Android toestellen dan iPhones. In deze video komen de beste smartphones van 2017 voorbij, wat je op weg zou moeten helpen. Daarnaast heb je ook een nieuwe Windows laptop en eventueel een Android tablet nodig.

Apple apparaten

Veranderen van cloud

Wanneer je je gear paraat hebt is het tijd om nieuwe apps te installeren en om je gegevens over te zetten. We beginnen met al je bestanden in de cloud. iCloud maakt hierbij plaats voor Google Drive, maar gelukkig kun je redelijk snel alles van de ene naar de andere cloud halen. Download hiervoor op je laptop zowel de Google Drive als iCloud drive app. Open ze allebei in een apart verkenner scherm en selecteer alle bestanden in je iCloud. Vervolgens hoef je ze alleen te slepen naar je Google drive en klaar is kees (als je veel bestanden hebt is kees misschien nog wel even bezig).

Van Apple Photos naar Google Photos

Op je Android toestel heb je geen Apple Photos meer, maar krijg je te maken met Google Photos. Google Photos heeft alleen wel een limiet van 16mb per foto en een resolutie van 1080p voor video’s. Dus als je iPhone foto’s groter zijn worden ze automatisch gecomprimeerd. Als je dat niet wilt zal je extra moeten betalen aan Google en dat komt neer op zo’n 2 euro per maand. In ieder geval moet je de Google Photos app installeren op je iPhone en op je Mac, welke daarna meteen zal beginnen met het uploaden van je foto’s, zodat je ze in het vervolg vanaf elk toestel kunt bekijken.

Wat is het leven zonder muziek

Uiteraard moet ook je muziek meekomen. Op je Android toestel gebruik je Google Play. Ga op je Mac naar play.google.com/music en maak een account aan. Ga vervolgens naar Upload Music > Download Music Manager en installeer de Music Manager op je computer. Geef de app vervolgens toestemming om je iTunes muziek op te slaan en je wordt begeleid bij het uploaden van je muziek. Je kunt tot 2000 nummers in de cloud opslaan. Als je films en series hebt gekocht via iTunes kun je deze ook overzetten, maar deze zijn helaas beschermd. Je zult de bescherming er eerst af moeten halen met een speciaal programma, zoals TunesKit. Hiervoor moet je helaas wel wat betalen. Daarna kun je weer inloggen bij Google Play op je computer en via Movies & TV ook je filmpjes de cloud in beamen.

Spotify

Ook je Apple Music muziek en afspeellijsten kunnen meegaan naar je nieuwe toestel om vervolgens in Spotify gebruikt te worden. Apple gaat het je echter niet makkelijk maken en gaat je hier zeker niet mee helpen. Je kunt echter wel in de App Store zoeken naar de app Workflow. Deze heeft een Add playlist to Spotify optie, welke je begeleidt met het overzetten van je muziek. Ook zou je het programma Soundiiz kunnen gebruiken, welke je muziek als .m3u bestanden opslaat. Deze kun je vervolgens via de Soundizz website weer uploaden naar Spotify.

Einde van iMessage en Facetime

Veel iPhone gebruikers zweren bij iMessage, maar met een Android toestel is dat feest helaas voorbij. Je kunt voortaan niet meer via internet berichten sturen naar andere iPhone gebruikers, maar natuurlijk zijn er gewoon andere apps zoals Whatsapp waarbij dat gewoon doorgaat. Ook FaceTime valt weg op je nieuwe toestel, maar uiteraard zijn ook hier weer alternatieven voor. Zo kun je via Whatsapp ook gewoon bellen, met of zonder videobeelden. Ook Skype is er natuurlijk nog, dus het is gewoon even een kwestie van wennen.

social media

Zoals je misschien wel is opgevallen worden veel Apple diensten en apps bij Android overgenomen door Google. Als je weg gaat bij Apple omdat je problemen hebt met de macht die ze over alles op je toestel  hebben, krijg je waarschijnlijk helaas hetzelfde benauwde gevoel met je Android toestel. Het is wel zo dat je bij Android meer opties hebt om ook Google apps en diensten zoveel mogelijk niet te gebruiken. Soms ontkom je er echter niet aan.

Via: Lifehacker

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters