Overvaller doet alsof iPhone een pistool is

Een twintigjarige overvaller in Connecticut (V.S.) probeerde vergeefs een Indiaas restaurant te beroven met een iPhone. Hij deed alsof de telefoon in zijn hand een vuurwapen was.

iphone gun

Hij wilde geld. Maar de koks van het restaurant waren niet van plan dat te geven. Ze trokken hun keukenmessen om zich te verdedigen en joegen hem de deur uit. De rover koos het hazepad, maar werd niet veel later opgepakt door de politie.

De jongeman bekende meteen, en vertelde de politie dat het allemaal een grap was, maar wel met een ernstige ondertoon: hij claimde het geld nodig te hebben om zijn jonge kind te eten te geven. Ook legde hij nog eens uit dat hij zijn totaal ongevaarlijke iPhone had getrokken, in plaats van een echt wapen.

Hierop kregen de koks medelijden met de man en besloten ze de aanklacht te laten vallen, maar omdat het een ernstig delict betreft, wordt hij door het openbaar ministerie toch aangeklaagd. De man zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Voor de strafmaat maakt het overigens weinig uit of de man een echt pistool of een iPhone trok: ook dreigen met een neppistool wordt zwaar bestraft.

Bron: MSNBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters