Ovi Maps wordt gratis voor alle Nokia-bezitters

Nokia heeft zijn eigen Maps-applicatie omgevormd tot Ovi Maps en de producent zal deze navigatie in navolging van Google gratis gaan aanbieden op alle Nokia-telefoons. De producent benadrukt dat alle kaarten en diensten voortaan volledig gratis zullen zijn.

Nokia Ovi Maps

Nokia zal later vandaag in Engeland aankondigen dat het zijn Maps-applicatie om gaat toveren tot Ovi Maps. Eerder deze week meldde Nokia dat er vandaag een persconferentie gehouden zou gaan worden en nu is duidelijk dat deze helemaal in het teken staat van Ovi Maps. Nadat eerder Google al gesproken navigatie gratis beschikbaar maakte in Android 2.0 is ook Nokia van plan om Ovi Maps gratis beschikbaar te stellen voor gebruikers. Op deze manier denkt Nokia het huidige marktpotentieel op de mobiele navigatiemarkt te kunnen verdubbelen. De nieuwe versie van Ovi Maps bevat auto- en wandelnavigatiefuncties zoals stembegeleiding voor 74 landen in 46 talen, verkeersinformatie over meer dan 10 landen evenals gedetailleerde kaarten van meer dan 180 landen. Met het gratis maken van de navigatie denkt Nokia het huidige marktpotentieel op de mobiele navigatiemarkt te kunnen verdubbelen.

Ovi Maps is gratis te downloaden via de Nokia website. Ovi Maps is beschikbaar voor tien Nokia toestellen, inclusief de Nokia N97 mini, de Nokia 5800 XpressMusic en de Nokia E72. In de komende weken verwacht Nokia deze service nog uit te breiden naar andere smartphones. De applicatie werkt geheel offline en een internetverbinding is niet meer nodig volgens Nokia.

“De inzet verandert. Dankzij de overname van Navteq en de hieraan verbonden productontwikkelingen, kan Nokia u nu een volledig navigatiesysteem aanbieden, dat overal ter wereld, wanneer u het nodig heeft, werkt en dit volledig gratis”, gaat Anssi Vanjoki verder. “Door onze toestellen uit te rusten met een fotoapparaat zijn we wereldwijd snel de grootste fabrikant van fototoestellen geworden. De nieuwe versie van Ovi Maps zal ons toelaten hetzelfde te verwezenlijken op de navigatiemarkt.”

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters