Ovi Store verkoopt als eerste applicatiewinkel applicaties via de telefoonrekening

Nokia heeft tegenover All About Phones laten weten dat zijn Ovi Store als eerste applicatiewinkel de facturatie zal regelen via premium sms. Hiermee worden de applicaties betaald via de telefoonrekening van de consument.

Nokia Ovi Store Nederland

Nokia heeft zijn applicatiewinkel voor het Symbian OS vertaald naar het Nederlands en inmiddels krijgen zowel Belgen als Nederlanders deze winkel in hun eigen taal voorgeschoteld. De Ovi Store gaat pas volgende week echt live voor de Benelux, Nokia is nog druk bezig met de laatste vertaalfouten en het filteren van bugs voor Nederlandstalige consumenten. Nokia heeft aan All About Phones laten weten dat de winkel een unicum wordt op het gebied van de betaling van applicaties. Consumenten krijgen namelijk met de Ovi Store de mogelijkheid om met een creditcard te betalen of via de telefoonrekening van hun provider. Volgens Jurgen Thysmans, woordvoerder van Nokia Benelux, krijgen klanten die kiezen voor het betalen van een applicatie via hun provider een premium sms gestuurd die evenveel kost als de applicatie. Volgens Thysmans is deze manier relatief veilig en vooral eenvoudig voor consumenten aangezien ze geen ingewikkelde processen hoeven uit te voeren om een applicatie te kunnen aanschaffen.

De woordvoerder merkt overigens op dat consumenten geen Jamba-praktijken hoeven te verwachten van Nokia, een sms voor een applicatie is eenmalig en dient alleen voor het afrekenen van de applicatie. Consumenten met een creditcard kunnen uiteraard ook met dit middel betalen. Nokia meldt tot slot dat het hiervoor een overeenkomst heeft met alle telco’s in Nederland waardoor heel Nederland gebruik kan maken van deze dienst.

De nieuwe betaalmogelijkheden zullen vanaf volgende week beschikbaar zijn voor consumenten in de store.ovi.com. De producent ziet het aantal downloads sterk stijgen en meldde onlangs nog dat de winkel per dag rond de 900.000 bezoeken te verwerken heeft wereldwijd. Begin volgend jaar zal de Ovi Store ook op het nieuwe Maemo OS beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jamie -

  Goed, het is nu 'begin volgend jaar' en nog steeds kan ik op store.ovi alleen maar met creditcard betalen… die ik dus niet heb…. Heeft er iemand het fatsoen om mij (en honderden anderen) uit te leggen waarom ovi enkel de betaling via creditcard hanteerd? (in elk geval voor meamo gebruikers…) Ik wacht af. Al bijna anderhalf jaar.

  Thankyou.

 2. Jamie -

  heel erg fijn deze melding, maar is er nog iemand die dit tegenwoordig nog in de gaten houdt? want je kunt toch echt alleen maar met creditcard betalen hoor en ja dat is heeeeeeeel erg vervelend!!!!!

 3. angel -

  Ik vind het maar belachelijk, dat je zonder creditkaart niet kan betalen.Mijn vriend heeft i phone, gewoon een account via de pc kunnen maken en zijn bedragen voor applicaties worden automatisch afgeschreven van zijn bankrekening…heerlijk simpel en makkelijk toch

 4. boeff -

  Deze actie zal ze bepaald geen windeieren leggen, aangezien veel mensen afhaakten als ze zagen dat betaling via creditcard ging. Dat was in de eerste instantie al nie de beste methode want nie iedereen beschikt over een creditcard, maar ze zijn wakker geworden, goede stap van ze….

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters