Ovi Store verreweg de grootste in opkomende landen

Volgens een onderzoek van Evans Data Corporation is de Ovi Store van Nokia opvallend sterk in opkomende landen. Daar waar de App Store een stevige voet aan wal heeft in ontwikkelde landen lijkt Nokia een andere tactiek gekozen te hebben die opvallend goed werkt.

Nokia Ovi Store

Uit zeer uitgebreid onderzoek van Evans Data blijkt dat de Ovi Store van Nokia het erg goed doet in opkomende landen. De onderzoekers hebben wereldwijd een onderzoek gedaan onder ontwikkelaars en hebben gekeken welke winkels en platformen voor telefoons het goed doen bij ontwikkelaars over de gehele aarde heen. Wat vooral opvalt is dat Nokia met de Ovi Store erg goed ontwikkelaars uit Azië en Latijns-Amerika aan zich heeft weten te binden. Deze opkomende regio’s worden gekenmerkt door een grote groei in mobiel gebruik en ook in ontwikkelaars. Deze regio’s zijn dan ook met name interessant voor de langetermijnvisie van een applicatiewinkel en Nokia is hier dus goed op ingesprongen.

De onderzoekers weten wel te melden dat de App Store van Apple nog steeds de grootste is wereldwijd maar dat de winkel het leeuwendeel van zijn bezoekers uit Noord-Amerika en Europa moet zien te krijgen. Dit zou voor de lange termijn niet gunstig zijn voor de ontwikkeling van de App Store aangezien Nokia uiteindelijk een grotere groep consumenten en ontwikkelaars kan aanspreken door de huidige tactiek te handhaven.

Janel Garvin, CEO van Evans Data. “Terwijl de App Store van Apple de trend heeft gezet in Noord-Amerika en Europa, heeft Nokia ondertussen erg succesvol ontwikkelaars aan zich weten te binden in grote opkomende landen buiten Europa en de VS. Hiermee oogst Nokia een grote groep consumenten en ontwikkelaars en is de Ovi-winkel van de producent relatief snel gegroeid voor de tijd dat deze actief is in de wereld.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters