Ovi Store verreweg de grootste in opkomende landen

Volgens een onderzoek van Evans Data Corporation is de Ovi Store van Nokia opvallend sterk in opkomende landen. Daar waar de App Store een stevige voet aan wal heeft in ontwikkelde landen lijkt Nokia een andere tactiek gekozen te hebben die opvallend goed werkt.

Nokia Ovi Store

Uit zeer uitgebreid onderzoek van Evans Data blijkt dat de Ovi Store van Nokia het erg goed doet in opkomende landen. De onderzoekers hebben wereldwijd een onderzoek gedaan onder ontwikkelaars en hebben gekeken welke winkels en platformen voor telefoons het goed doen bij ontwikkelaars over de gehele aarde heen. Wat vooral opvalt is dat Nokia met de Ovi Store erg goed ontwikkelaars uit AziĆ« en Latijns-Amerika aan zich heeft weten te binden. Deze opkomende regio’s worden gekenmerkt door een grote groei in mobiel gebruik en ook in ontwikkelaars. Deze regio’s zijn dan ook met name interessant voor de langetermijnvisie van een applicatiewinkel en Nokia is hier dus goed op ingesprongen.

De onderzoekers weten wel te melden dat de App Store van Apple nog steeds de grootste is wereldwijd maar dat de winkel het leeuwendeel van zijn bezoekers uit Noord-Amerika en Europa moet zien te krijgen. Dit zou voor de lange termijn niet gunstig zijn voor de ontwikkeling van de App Store aangezien Nokia uiteindelijk een grotere groep consumenten en ontwikkelaars kan aanspreken door de huidige tactiek te handhaven.

Janel Garvin, CEO van Evans Data. “Terwijl de App Store van Apple de trend heeft gezet in Noord-Amerika en Europa, heeft Nokia ondertussen erg succesvol ontwikkelaars aan zich weten te binden in grote opkomende landen buiten Europa en de VS. Hiermee oogst Nokia een grote groep consumenten en ontwikkelaars en is de Ovi-winkel van de producent relatief snel gegroeid voor de tijd dat deze actief is in de wereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters