Ovi Store zet anderhalf miljoen downloads per dag om

Een belangrijk persoon binnen Nokia heeft laten weten dat de Ovi Store nu anderhalf miljoen downloads weet te verschepen per dag. Ook wat andere feitjes gingen over tafel via de man.

Nokia Ovi Store

Eind januari maakte Nokia nog bekend dat haar applicatiewinkel, de Ovi Store, meer dan een miljoen download per dag verwerkte. Volgens Marco Argenti, Hoofd Media en Games bij Nokia, is dat aantal nu al met 50% gegroeid. Op de Twitter-account van de man verscheen namelijk dat de Ovi Store nu goed is voor anderhalf miljoen downloads per dag. Hoewel dat aantal nog niets is bij het aantal applicaties dat de App Store per dag weet te verspreiden, naar schatting zo’n 7,5 miljoen, is het een flinke prestatie gezien de leeftijd van de Ovi Store.

Argenti vertelde op zijn Twitter-feed ook nog dat messaging-client Nimbuzz een tijdje geleden een miljoen keer over de toonbank van de Ovi Store ging en volgens Argenti was 15 februari de beste dag ooit voor de Ovi Store. Of dat inmiddels achterhaald is, is niet bekend, maar het geeft wel aan dat de winkel het nu al een stuk beter doet dan bijvoorbeeld afgelopen Kerst, wanneer er traditioneel erg veel gedownload wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hassan -

    De lage aantal downloads komt misschien doordat het vrij nieuw is en mensen nog niet gewend zijn aan de dienst. In vergelijking met AppStore Is het idd niet veel maar dat komt natuurlijk door iTunes, die mensen waren al gewend aan het (betaald) downloaden van files. En ik vind eigelijk dat Nokia veel meer reclame moet maken dan kopen mensen het wel (dus eigelijk hypen). Maar helaas kan dat de kosten van mobieltjes wel verhogen wat ook niet positief is voor de consument. Maarja we zullen zien.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters