OxygenOS 3.1.1 rolt uit op OnePlus X

Het derde toestel van OnePlus, de OnePlus X, is een midrange-telefoon met een prima prijs-kwaliteitverhouding, die uitgebracht is in oktober 2015. Dit toestel heeft onlangs een update gekregen voor zijn software, namelijk OxygenOS 3.1.1.

Oneplus X

De Chinese smartphonefabrikant is opgericht in 2013 en hun eerste toestel, de OnePlus One, werd zeer goed ontvangen door het publiek. Het nadeel ervan was dat je toentertijd een zogenoemde ‘invite’ nodig had om het toestel te bemachtigen. Ook is het bedrijf altijd al een beetje mysterieus geweest als het gaat om telefoons aankondigen. Het jaar daarna bracht OnePlus zijn tweede toestel uit, de OnePlus 2, wat eveneens een high-end smartphone was. Even later bracht het bedrijf zijn derde toestel uit wat een midrange-smartphone was, de OnePlus X, die recentelijk een update heeft gekregen.

OxygenOS 3.1.1

OnePlus X
Oneplus X

De update bevat een paar verbeteringen. Een voorbeeld hiervan is dat je nu de mogelijk hebt om apps te verplaatsen naar een Micro SD-kaart. Ook zijn er verbeteringen aan het touchscreen aangebracht. Andere verbeteringen:

  • Verbeterde HFR-instelling in video’s
  • Veiligheidsupdate Android van september
  • Bugfixes

Wel moet je weten dat het een beta-update is en er dus nog wat bugs in kunnen zitten. De update zelf en hoe je deze kunt installeren, kun je hier vinden.

Specificaties

De OnePlus X beschikt over een Snapdragon 801-processor, net als het eerste toestel van OnePlus, de One. Verder heeft het toestel 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB geheugen voor opslag wat uit te breiden is via een Micro SD-kaartje. Hoewel elk toestel van OnePlus een 5,5-inch scherm heeft, is dat bij de OnePlus X anders: deze heeft een 5-inch scherm. Verder heeft het apparaat een Full HD-resolutie met Gorilla Glass 3.

OnePlus heeft gezegd dat er geen opvolger voor de OnePlus X zou komen. Dit betekent echter niet dat we geen andere kleinere smartphones kunnen verwachten van het merk.

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters