P2P klaargestoomd voor mobiele telefoons

Het zweedse bedrijf genaamd Terranet is van plan om een p2p netwerk op te zetten voor mobiele telefoons waardoor men gratis of tegen gereduceerde kosten kan bellen met elkaar.

P2P is vooral bekend van torrents en van het Kazaa netwerk die in het teken staan van het downloaden van bestanden en ze vervolgens weer uploaden en delen met andere gebruikers. Volgens tweakers werkt de techniek als volgt: De techniek van TerraNet routeert gesprekken tussen mobieltjes onderling, waardoor geen basisstations nodig zijn. Elke node heeft een bereik van een tot twee kilometer. Wanneer een telefoon aangezet wordt, gaat hij direct op zoek naar andere nodes, en maakt zich bekend in het mini-netwerk. Bij het kiezen van een telefoonnummer kijkt de telefoon of het gesprek via het p2p-netwerk doorgerouteerd kan worden. Elk tussenliggend mobieltje kan de datapakketjes doorsturen, tot maximaal zeven ‘hops’.

Ericsson heeft al aangekondigd om te investeren in Terranet en heeft perdirect 4.5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het bedrijf. Providers staan echter niet te springen om deze nieuwe techniek omdat dit alles buiten hun diensten om zal gaan. Het is nog even afwachten of deze techniek echt het daglicht zal zien in het dagelijksleven.

staplarna 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters