P2P klaargestoomd voor mobiele telefoons

Het zweedse bedrijf genaamd Terranet is van plan om een p2p netwerk op te zetten voor mobiele telefoons waardoor men gratis of tegen gereduceerde kosten kan bellen met elkaar.

P2P is vooral bekend van torrents en van het Kazaa netwerk die in het teken staan van het downloaden van bestanden en ze vervolgens weer uploaden en delen met andere gebruikers. Volgens tweakers werkt de techniek als volgt: De techniek van TerraNet routeert gesprekken tussen mobieltjes onderling, waardoor geen basisstations nodig zijn. Elke node heeft een bereik van een tot twee kilometer. Wanneer een telefoon aangezet wordt, gaat hij direct op zoek naar andere nodes, en maakt zich bekend in het mini-netwerk. Bij het kiezen van een telefoonnummer kijkt de telefoon of het gesprek via het p2p-netwerk doorgerouteerd kan worden. Elk tussenliggend mobieltje kan de datapakketjes doorsturen, tot maximaal zeven ‘hops’.

Ericsson heeft al aangekondigd om te investeren in Terranet en heeft perdirect 4.5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het bedrijf. Providers staan echter niet te springen om deze nieuwe techniek omdat dit alles buiten hun diensten om zal gaan. Het is nog even afwachten of deze techniek echt het daglicht zal zien in het dagelijksleven.

staplarna 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters