Padphone van Asus in februari op de markt

We hebben al een tijdlang niets meer gehoord over de Padphone van Asus, een merkwaardig product waarbij in de achterkant van een tablet een smartphone schuilgaat. Die Padphone, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt, komt in februari op de markt.

Asus Padphone

Het nieuws kwam van ASUS-CEO Jerry Shen zelf. De Padphone is uniek in zijn soort. Het is geen tablet of smartphone, maar allebei. In de achterkant van de tablet zit een klep waarachter de smartphone gestopt kan worden. Die deelt dan zijn verbindingen en meer met de tablet.

Waarschijnlijk zal de tablet, en ook de telefoon, worden toegerust met Android Ice Cream Sandwich, dat op zowel tablets als smartphones kan draaien. Asus heeft eerder gemeld dat Ice Cream Sandwich naar al zijn huidige tablets komt, en de Padphone zal er direct van worden voorzien.

Shen gaf het nieuws over zijn kangoeroetablet aan Digitimes, dat gretig optekende dat in februari volgend jaar dit bijzondere product naar de markt komt. Prijzen en beschikbaarheid in landen zijn nog niet bekendgemaakt. Overigens kondigde Shen nog een tweede nieuwe tablet aan die ook in februari het licht zal zien. Dat moet een 7-inch variant van de Transformer worden.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rudmer -

  Zo goed als ik weet is er ook een oplossing voor als de telefoon in de tablet zit. Hiervoor kun je er een soort van pen bij kopen die je kunt gebruiken op de tablet op het moment dat je dan word gebeld neem je op met je pen en hou je deze aan je oor. Ik vind dit een zeer geniaal product en als je een keer je telefoon in je tablet in de tas hebt. kun je zo de pen uit je broekzak pakken en gwn opnemen toch ideal.

 2. CorK -

  Nadat Nokia jaaaren geleden met zijn N95 scoorde, (telefoon, internet, foto, navigatie in één) vervolgens de Ipad … is thans Asus aan de beurt. Zolang je een krachtige processor hebt die goed kan multitasken ben je die akelige telefoon kwijt en kunt comfortabel met je tablet uit de voeten ipv te lopen pielen op een (te) klein scherm. Als je vantevoren weet dat je geen ruimte hebt voor je tablet, dan toch lekker met je telefoon aan de gang. Wat mij betreft een nieuw stap voor mensen die graag op een wat groter scherm willen werken als dat hen uitkomt zonder allerlei losse randapparaten. Ik kan niet wachten, :Y

 3. Despo -

  Dat je telefoon gebruikt wordt door de tab is juist erg interessant. De tablet kan daardoor een stuk goedkoper en je hebt altijd alle data (documenten/foto's ed.) op 1 apparaat. Ook geen gehannes met wifi/3g opties bij verschillende versies van apparaten. Ik hoop alleen dat de tablet een eigen accu heeft. Dan wordt dit mijn volgende phonetab!

 4. Henk -

  @Angelo
  Ik meen dat dat wel zo zal zijn aangezien de "tablet" enkel een batterij en een scherm is. ICS zal dan omschakelen naar de tabletversie waardoor je al je telefoonfuncties op je tablet zal kunnen gebruiken (de hardware tussen mobiel en tablet is toch al nagenoeg gelijk)

  1. Angelo -

   Hoi Henk.. Dan denk ik dat dit niet zo`n succesvol product zal worden. Als ik om me heen kijk hier in telecomland.. dan zie ik mensen een gsm en tablet naast elkaar gebruiken. En zie het al voor me dat als je gsm in de tablet zit, en je wilt een gesprek gaan voeren moet je hem er uit halen. Je zal vast via je tablet kunnen bellen, maar dit komt ook niet altijd gelegen. We zullen het zien tegen de tijd als hij komt!!

 5. Angelo -

  Als het maar niet zo is dat je persee je gsm in de tablet moet stoppen, om deze volledig te kunnen gebruiken.. anders is het op voorhand al een flop!!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters