Palm aandelen schieten de lucht in na nieuw gerucht omtrent overname

Na geruchten over een overname door Nokia van Palm afgelopen september, zijn deze geruchten nu opnieuw aangezwengeld. Als gevolg hiervan zijn de aandelen van Palm bijna 10% meer waard geworden.

Nokia Palm

Op 23 september dit jaar kwamen er geruchten naar boven dat Nokia het noodlijdende Palm uit de brand zou helpen door een bod te doen op het bedrijf. Toen ging het aandeel van Palm met 7% omhoog, maar sinds dien hebben we er nooit meer iets van gehoord. Nu, ruim anderhalve maand later, begint alles weer opnieuw. Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over een eventuele overname van Palm en opnieuw zijn de aandelen van Palm flink gestegen. Afgelopen vrijdag, toen de geruchten naar buiten kwamen, sloot het aandeel van Palm maar liefst 8,1%. Het aantal call-opties dat verhandeld werd vernegenvoudigd als gevolg van het nieuws en steeg naar 80.000.

De aandeelhouders hebben het nieuws dus in ieder geval positief ontvangen, maar analisten staan er wat sceptischer tegenover. De achterliggende gedachte is dat Nokia met een overname van Palm een grote inhaalslag kan maken op de smartphone-markt, maar volgens analisten kan dat veel makkelijker en zal Nokia zo het grootste deel van hun nieuwe aanwinst weer weggooien. Palm, dat voor meer dan twee miljard dollar gekocht zou moeten worden, zou dan door Nokia helemaal gestript worden behalve het R&D-deel van het bedrijf en het deel dat zich bezig houdt. Volgens analisten is het dan ook logischer dat Nokia de licentierechten van het besturingssysteem van Palm, genaamd WebOS, zou kopen voor veel minder geld.

Bron: Yahoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters