Palm aandelen schieten de lucht in na nieuw gerucht omtrent overname

Na geruchten over een overname door Nokia van Palm afgelopen september, zijn deze geruchten nu opnieuw aangezwengeld. Als gevolg hiervan zijn de aandelen van Palm bijna 10% meer waard geworden.

Nokia Palm

Op 23 september dit jaar kwamen er geruchten naar boven dat Nokia het noodlijdende Palm uit de brand zou helpen door een bod te doen op het bedrijf. Toen ging het aandeel van Palm met 7% omhoog, maar sinds dien hebben we er nooit meer iets van gehoord. Nu, ruim anderhalve maand later, begint alles weer opnieuw. Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over een eventuele overname van Palm en opnieuw zijn de aandelen van Palm flink gestegen. Afgelopen vrijdag, toen de geruchten naar buiten kwamen, sloot het aandeel van Palm maar liefst 8,1%. Het aantal call-opties dat verhandeld werd vernegenvoudigd als gevolg van het nieuws en steeg naar 80.000.

De aandeelhouders hebben het nieuws dus in ieder geval positief ontvangen, maar analisten staan er wat sceptischer tegenover. De achterliggende gedachte is dat Nokia met een overname van Palm een grote inhaalslag kan maken op de smartphone-markt, maar volgens analisten kan dat veel makkelijker en zal Nokia zo het grootste deel van hun nieuwe aanwinst weer weggooien. Palm, dat voor meer dan twee miljard dollar gekocht zou moeten worden, zou dan door Nokia helemaal gestript worden behalve het R&D-deel van het bedrijf en het deel dat zich bezig houdt. Volgens analisten is het dan ook logischer dat Nokia de licentierechten van het besturingssysteem van Palm, genaamd WebOS, zou kopen voor veel minder geld.

Bron: Yahoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters