Palm en Nokia geven hun SDK vrij voor hun aanvoerders

Palm en Nokia hebben gisteren de SDK vrijgegeven voor de Palm Pre en de Nokia N97. Met de SDK’s kunnen ontwikkelaars programma’s gaan ontwikkelen voor de toestellen.

Nokia N97

Nokia heeft gisteren officieel de eindversie van de SDK voor de Nokia N97 vrijgegeven. Het vlaggenschip van de producent wordt goed ondersteund door de producent, het toestel heeft al twee updates moeten slikken deze maand. Momenteel ondervinden sommige gebruikers echter nog wat problemen met de laatste update, aangezien N-Gage nog niet helemaal wil meewerken op Symbian v5. De SDK stelt ontwikkelaars in staat om programma’s en widgets voor de N97 te ontwikkelen en uit te brengen. Nokia zet flink in op de N97 en dat er een speciale SDK voor het toestel is vrijgegeven onderstreept nogmaals het belang van het toestel voor de producent. Alle informatie over de nieuwe SDK kun je hier vinden. Onze review van de N97 kun je hier vinden.

Naast Nokia heeft ook Palm een SDK vrijgegeven voor het grote publiek. De SDK is bedoeld voor het nieuwe WebOS van Palm dat tot nog toe alleen te vinden is op de Palm Pre. De SDK verkeert momenteel nog in bètafase maar iedereen kan er nu al gebruik van gaan maken en zo applicaties gaan ontwikkelen voor het WebOS. Palm is erg laat met de SDK waardoor er nog maar dertig applicaties te vinden zijn in de App Store van Palm. Eerder werd al wel bekend dat het aantal downloads uit App Catalog niet tegenvalt. Palm gaat er nu van uit dat het aantal applicaties snel zal gaan stijgen met het vrijgeven van deze SDK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters